Heyecan artıyor - 12 yeni konuşmacı daha Webrazzi Summit'te!

Heyecan artıyor - 12 yeni konuşmacı daha Webrazzi Summit'te!

İnternet sektörünün büyük buluşması Webrazzi Summit'e haftalar kalmışken bugün sizlerle 12 yeni konuşmacımızı daha paylaşıyoruz.

Daha önce paylaştığımız konuşmacılarımız arasında Amerika'nın en büyük özel alışveriş sitesi Gilt'in kurucusu Alexis Maybank, Angry Birds'ün yaratıcısı Rovio, Aardvark, Chomp, Mint, Posterous, Socialcam, Wildfire, Tapulous, Shopify, SoundHound, Zaarly gibi önemli girişimlerin süper melek yatırımcısı Aydın Şenkut, Facebook'un yatırımcısı Accel Partners'dan Philippe Botteri, TechCrunch'ın çok sevilen eski yazarı Jason Kincaid, dünyanın en önemli sosyal medya analitik servislerinden Socialbakers'ın CEO'su Jan Rezab ve Avrupa'nın Zynga'sı olarak anılan King.com'un Başkan Yardımcısı Gilles Storme gibi çok değerli isimler yer alıyordu.

Bugün ise Webrazzi Summit'in geri sayımına girmişken heyecanınızı biraz daha artırarak size yine birbirinden değerli isimleri duyurmak istiyoruz.

Doğan Online Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner, Silikon Vadisi'nin son dönemlerdeki popüler girişimlerinden Chartbeat'in kurucusu ve CEO'su Tony Haile, Web 2.0 döneminin başlangıcında en popüler servislerden olan Netvibes'ın kurucusu ve şu günlerde de web tabanlı işletim sistemi Jolicloud ile yoğun şekilde çalışan Tariq Krim, Amerika'nın dikkat çeken genç girişimcileri arasında gösterilen ve aksesuar odaklı e-ticaret şirketi Baublebar'ın kurucusu olan Amy Jain, TechCrunch tarafından Avrupa'nın en iyi 25 girişiminden biri olarak gösterilen ve Türkiye'den de ciddi bir kullanıcı kitlesine sahip oyun şirketi eRepublik'in kurucusu ve CEO'su Alexis Bonte gibi önemli isimler sizlerle bugün paylaşmak istediğimiz konuşmacılarımızın sadece bir bölümü.

Dünyanın girişimcilik alanındaki en önemli sivil toplum kuruluşu Endeavor'un Küresel Ağ Direktörü Allen Kinsey Taylor, Türkiye ile birlikte son dönemlerde yatırımcıların en önem verdiği ülkelerin başında gelen Brezilya'nın dikkat çeken yatırım şirketleri Redpoint e.ventures'dan Anderson Thees ve Monashees Capital'dan Eric Acher de bizimle birlikte Webrazzi Summit'te olacak diğer bazı isimler. Bu isimlerle Türkiye ve Brezilya internet pazarları üzerine çok önemli bir söyleşi gerçekletireceğiz.

Amerika'nın önde gelen yatırım bankası GP Bullhound'un Dijital Medya Direktörlüğünü yürütmekte olan ve özellikle mobil ve online oyun alanlarında çok geniş bilgi birikimi ve tecrübeye sahip Ali Dağlı, dünya elektronik devlerinden LG'nin Silikon Vadisi'ndeki Elektronik İnovasyon Geliştirme Grubu'nda görevli olan ve tüketici elektroniği, dijital medya ve ödemeli TV alanında çok güçlü bilgi birikimine sahip Kemal Altıntaş da Webrazzi Summit'te katılımcılarımızla buluşacak değerli konuşmacılarımızdan.

Dünyanın en önemli ölçümleme şirketlerinden comScore'un Avrupa Kıdemli Başkan Yardımcısı Mike Read bu sene de Webrazzi Summit'te katılımcılarımızda sadece konferansa özel hazırlanmış önemli verileri paylaşıyor olacak. Geçmiş senelerde Mike Read'in yaptığı sunumların katılımcılarımız tarafından ilgiyle izlendiğini ve paylaştığı verilerin tüm yıl boyunca birçok kurumda sunumlara girdiğinin altını çizmiş olayım. ;)

Eğer henüz Webrazzi Summit kaydınızı gerçekleştirmediyseniz - ki sanmıyorum çünkü biletler bitmek üzere :) - o zaman sizi hemen summit.webrazzi.com adresinden kayıt sayfalarımıza alalım. İndirimli kayıt döneminin de son günlerinde olduğumuzu tekrar paylaşmış olayım. Çünkü 1 Eylül itibariyle artık indirim dönemimiz sona ermiş ve normal fiyatlar üzerinden ilerliyor olacağız.

Ayrıca Webrazzi Summit'e hala sponsor olmak için şansınız da bulunuyor. Mevcut olan birkaç sponsorluk paketi hakkında bilgi almak isterseniz bizimle 0 (216) 3385603 numaralı telefondan iletişime geçebilirsiniz. Ayrıca Webrazzi Summit ile ilgili her türlü konuyla ilgili etkinlik (at) webrazzi.com adresinden de bize yazabilirsiniz.

Aşağıda bugün duyurusunu yaptığımız tüm konuşmacılarımızı resmi özgeçmişleri ve fotoğraflarıyla tekrar paylaşıyoruz. Tüm konuşmacılarımıza ise summit.webrazzi.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Alexis Bonte - eRepublik.com

Alexis eRepublik Labs’ın kurucusu ve CEO’sudur. eRepublik Labs oyun dünyaları yaratan, dağıtan, topluluklar ve web sayesinde oyunları oynanır kılan bir şirkettir. İlk büyük online sosyal strateji oyunu olan ve gerçek dünyaya ayna tutan  eRepublik.com 2007 yılının Kasım ayında çıkmıştır. eRepublik.com 2007 yılında LeWeb3 girişimyarışmasında ve 2008 yılında TechCrunch FOWA yarışmasında ödül almıştır. 2009 ve 2010 yıllarında ise Webby Awards’da adayı olarak gösterilmiştir. eRepublik’ten önce Sabre’a 1 milyar dolarlık satışından önce 6 yıl boyunca lastminute.com’da çalışmıştır.

Ali Dağlı - GP Bullhound

Ali Dağlı GP Bullhound’da Dijital Medya Direktörlüğü yapmaktadır. 9 yılı yatırım bankacılığı olmak üzere 11 yıllık dijital medya sektörü tecrübesi vardır. GP Bullhound’a katılmadan önce Yatırım Bankacılığı Genel Müdürlüğü görevi yaptığı GCA Savvian’da şirketin online oyun ve tüketici internet franchiseı konusunda sektörün önde gelenlerine ve büyüyen şirketlere stratejik danışmanlık vermesi konusunda öncülük etmiştir.  İşlem uzmanlığı sektörü şekillendiren Funzio/GREE ve NewToy/Zynga gibi birleşme ve satın alma işlemlerinden ve Federated Media ve Zazzle gibi büyük özel yerleştirmelerden oluşmaktadır. PCA Savvian’da çalışmadan önce UBS Financial’da özsermaye araştırmaları yapmaktaydı. Ali University of California, Berkeley’de Mühendislik lisans eğitimi ve Finans sertifikası almıştır. Ayrıca FINRA Series 7,63 ve 79 güvenlik lisansları vardır.

Allen Kinsey Taylor - Endeavor

Allen  bir STK olan ve gelişmekte olan ülkelere yüksek etki sağlayacak girişimcilik alanında destek veren Endeavor’da Küresel Ağ Direktörlüğü yapmaktadır. San Francisco’da yaşayan Allen, Endeavor’un portfolyosunda bulunan 450’den fazla büyük şirketi, Birleşik Devletlerde bulunan mentorlar ve yatırımcılarla bağlantıya sokmak üzerine çalışmaktadır. Odak noktası ise Birleşik Devletler tabanlı risk sermayecileri, Latin Amerika, Orta Doğu ve Afrika’da bulunan yerel yatırım partnerleri ve etkisi yüksek girişimciler ile ilişkilendirmektir. Geçtiğimiz 24  ayda Endeavor 60’dan fazla Endeavor şirketine mentorluklar, destek ve tanıştırmalar ile 200 milyon dolardan fazla özsermaye kazandırmıştır.

Kaliforniyalı ve gezi hayranı Allen 70’den fazla ülkede bulunmuştur. Kauffmann Fellow olarak gösterilmiş ve “Top 99 Under 33 Young Foreign Policy Leaders” arasında listelenmiştir.

Amy Jain - Baublebar

Amy Jain hem kendi özel markasının hem de ünlü tasarımcı ve markaların takılarının uygun fiyatta satıldığı Baublebar’ın kurucu ortaklarındandır. Amy ve ortağı Daniella Yacobovsky üniversitede bir proje üzerine çalışırken Baublebar’ı tasarlamış ve ardından bu konsepti daha uygulanabilir hale getirmişlerdir. Öncesinde New York City’de bulunan Centerview Partner’da görev yapmıştır. Amy Yale University’de Ekonomi ve Siyaset Bilimi eğitimi, Harvard Business School’da ise MBA eğitimi almıştır.

Anderson Thees - Redpoint e.ventures

Anderson Thees Redpoint e.ventures’ın kurucu ortaklarındandır. Öncesinde, Brezilya’nın önde gelen yerel arama ve jeolokasyon hizmeti veren websitesi Apontador’da CEO’luk yapmıştır. Apontador’dan önce ise Naspers/MIH’te Yatırım Müdürlüğü yaptığı görevinde sorumlu olduğu Latin Amerika bölgesinde BuscaPe ve Movile gibi önde gelen şirketlere yatırım yapmıştır. Kariyerine Brezilya ve İsviçre’de yazılım geliştirmeci olara başlamıştır.

Eric Acher -  Monashees Capital

Eric Acher, Brezilya merkezli ön ve büyüme aşamasındaki son kullanıcıya yönelik internet şirketlerine ve eğitim teknolojilerine yönelik şirketlere yatırımlar yapan Monashees Capital'in kurucu ve yönetici ortakları arasındadır.

Hanzade Doğan Boyner - Doğan Online

Hanzade Doğan Boyner, halihazırda Doğan Online, Doğan Gazetecilik ve Aydın Doğan Vakfı'nda Yönetim Kurulu Başkanlğı, Hürriyet Gazetecilik’te, Doğan Burda ve Doğan Holding'te Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevlerini sürdürmektedir.

London School of Economics'ten ekonomi dalında lisans derecesiyle mezun olduktan sonra, Londra'da Goldman Sachs International'ın İletişim, Medya ve Teknoloji Grubu'nda finansal analist olarak çalıştı. Columbia Üniversitesi'nden MBA derecesi aldığı yıl Türkiye'ye döndü ve Türkiye’nin en büyük internet holdingi Dogan Online’ı kurdu. 2003 yılında portföyünde Türkiye’nin en çok satan gazetesi Posta’nın da bulunduğu Doğan Gazetecilik’in CEO’su oldu. 2006 yılında Doğan Holding’in, iştiraki Petrol Ofisi üzerinde Orta Avrupa’nın önde gelen petrol ve gaz şirketi OMV ile rafineri, petrol arama ve üretim alanlarında stratejik işbirliği kurmak üzere yaptığı ortaklık anlaşması sırasında aktif rol alarak, Yönetim Kurulu Başkanlı'ğı görevini sürdürdü.

Kemal Altıntaş - LG

Kemal, Ağ Bağlantılı Tüketici elektroniği, Dijital Medya ve Ödemeli Tv alanına odaklanmış uzman iş geliştirme ve ürün yönetimi profesyonelidir. Şu anda Silikon Vadisinde bulunan LG Elektronik Inovasyon Geliştirme Grubu’nda çalışmaktadır. LG Smart TV’nin Android ve iOS platformları ile çalışmasında öncülük yapmıştır. Netflix, Amazon ve Vudu gibi içerik partnerleri ve mobil uygulama geliştiricileri ile birlikte LG ürünlerine ikinci ekran tecrübesi entegre etmek için çalışan projeleri yönetmiştir. Pazara sosyal TV tecrübesini tanıtmak için Facebook, Twitter ve birçok girişim ile birlikte çalışmıştır. İçerik bulma, öneri motoraları, bulut bilişim tabanlı çözümler ve 3 boyutlu içerik servisleri üzerine de çalışmıştır.

Mike Read - comScore

Avrupa Kıdemli Başkan Yardımcısı/Genel Müdürü Michael Read, Avrupa’daki ilk ofislerini Londra’da açtıkları 2004 yılından beri comScore ile birlikte çalışmaktadır. Read, İngiltere, Fransa, Almanya, İspanya, İtalya, Rusya ve Türkiye’deki bölgesel ofisleri yönetmekte olup, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’daki tüm ticari faaliyetlerden sorumludur. comScore 18’i Avrupa’da olmak üzere dünya çapında 43 ülkede internet faaliyetini sürdürmekte ve Kuzey Amerika ile 5 AB ülkesinde mobil araştırma hizmeti sağlamaktadır.

Read daha önce NetValue ve MMXI Avrupa ile çalışmış, çevrimiçi kullanıcı ölçümü alanına geçmeden önce bir ABD dergi denetleme şirketi olan BPA International’da İngiltere Genel Müdürü olarak çalışmıştır. Michael bundan önce LWT, Meridian ve TVS Broadcasting için çalışan İngiltere ticari televizyonunda görev almıştır.

Nina Curley - Wamda

Nina, bölgesel olarak toplumda değişiklik yapan girişimlerin hikâyelerinin yer verildiği Wamda’da editörlük yapmaktadır. Psikoloji, özel olarak ekonomik karar verme ve öğrenme nörobilimi alanında eğitimi olan Nina, 2009’da beri Arapça öğrenmektedir. Stanford’da Beşeri Bilimler lisans eğitimi ve New York University’de Bilişsel Nörobilim eğitimi almıştır. Kendisine Twitter’da @9aa üzerinden ulaşabilirsiniz

Tariq Krim - Jolicloud

Seri girişimci ve melek yatırımcı olan Tariq'in aykırı servisler üretme tutkusu vardır. Kişisel bulut platformu olan Jolicloud'un CEO ve kurucusudur. Jolicloud'dan önce kişisel başlangıç sayfası olan Netvibes'ı kurmuştur.

Tony Haile - Chartbeat

Tony Haile New York Times, Fox News ve MSNBC’nin de kullandığı gerçek zamanlı analitik servisi sunan Chartbeat’te CEO’luk görevini yürütmektedir. Summize (şimdiki Twitter Search), bit.ly ve Tweetdeck’i ivmelendiren Betaworks’un ilk çalışanlarından ve danışmanlarındandır. Chartbeat’ten önce Tony  dünyayı dolaşan yat yarışında yarışmış ve kutuplara keşif gezisini yönetmiştir. Girişimlerin kolunu kaybetme ihtimali olmadan aynı derecede heyecanlı olduğunu düşünmektedir.

Fast Company dergisi 2012 yılında Tony’i en yaratıcı 100 kişi arasında listelemiştir.

Webrazzi Summit’e kaydınızı gecikmeden yaptırabilirsiniz

Türkiye’nin en etkili internet konferansındaki yerinizi henüz ayırtmadıysanız oldukça hızlı olmanızı öneriyorum. Çünkü zaten kısıtlı kalan kontenjanımız büyük olasılıkla bu haberden sonra çok daha hızlı şekilde tükenmeye başlayacaktır.

Webrazzi Summit’e online olarak hemen bu linkten kaydınızı yaptırabilirsiniz.

Webrazzi Summit Sponsorlarına teşekkürler!

Webrazzi Summit 2012′nin sponsorlarına da bu fırsatla teşekkür etmek istiyorum. Elmas sponsorlarımız Nokta ve Turkcell, Platin sponsorumuz Yandex, Altın sponsorlarımız BKMDigitoucheGenticGaranti Bankası, Leadbox, Microsoft TürkiyePayUQualcomm, Gümüş sponsorlarımız Çalışkan-Kızılyel AvukatlıkMikro ÖdemeTurk.netZanox, Dijital Medya sponsorumuz Medyanet ve Sosyal Medya Sponsorumuz Likeable İstanbul'a sonsuz teşekkürler.

Webrazzi Summit’e sponsor olabilirsiniz!

Webrazzi Summit’te halen sponsorluk alanları mevcuttur. Eğer sektörün en etkili konferansında yer almak isterseniz sponsorluk sayfalarımızı inceleyebilir ve bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Erken kayıt indirimini kaçırmayın!

Webrazzi Summit‘e haftalar hatta bazen aylar kala biletlerin tükendiğine şahit olduk. O yüzden erken kayıt indiriminden faydalanarak hemen kaydınızı yaptırabilir ve yerinizi garanti altına alabilirsiniz.

Webrazzi Summit 2012 Sponsorları:

ELMAS SPONSORLAR

Nokta Turkcell

PLATİN SPONSORLAR

Yandex

ALTIN SPONSORLAR

Digitouch Egenctic Garanti

LeadboxMicrosoft Qualcomm Pay U

GÜMÜŞ SPONSORLAR

Çalışkan Kızılyel Mikro Ödeme Turknet Zanox

DİJİTAL MEDYA SPONSORU

Medyanet

SOSYAL MEDYA SPONSORU

MEDYA SPONSORLARI

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.