Google Nexus 7 için anasayfasındaki reklam yasağını deldi

Google Nexus 7 için anasayfasındaki reklam yasağını deldi

Google bugün anasayfasından Nexus 7'ye bir flash reklam koyarak  Mayer sonrası dönemde arama sayfalarını daha esnek kullanacağını gösterdi.

Arama ürünleri ve kullanıcı deneyiminden sorumlu başkan yardımcılığı görevini uzun süre sürdüren Marissa Mayer, 2005'te yazdığı bir blog yazısıyla arama sayfalarında bu tip hareketli reklamların kullanılmayacağını açıklamıştı.

Google'ın geçtiğimiz aylarda I/O etkinliğinde duyurduğu Nexus 7 tablet için bu yasak delindi. Çünkü şu anda Nexus 7'nin satışa çıktığı ülkelerden Google'a girenler anasayfada hareketli bir Nexus 7 bannerıyla karşılaşıyor.

Google'ın son dönemde yaptığı tasarım değişikliği sebebiyle Türkiye'den kolayca Google.com'a bağlanamıyoruz. Ancak proxy kullanarak Google.com'a eriştiğimizde bannerı görebiliyoruz.

Nexus 7 bannerına tıkladığınızda cihazın satışa sunulduğu Google Play sayfasıyla karşılaşıyorsunuz. 199 dolardan satılan Nexus 7 ülkemizde satışa sunulmadığı için proxy olmadan sayfaya ulaşmaya çalıştığınızda aşağıdaki gibi uyarıyı alıyorsunuz.

Google'ın Nexus 7 reklamı için tasarımsal olmazlarından vazgeçmesi, şirketin geleceği konusunda yeni soru işaretlerini getiriyor. Arama motoru olarak yola çıkan sonrasında dünyanın en büyük online reklam ağına sahip olan Google, son yıllarda Android ile mobil dünyanın hakimi olmayı kafaya koymuştu. Bugün yaptığı bu değişiklikle şirket yeni hedeflerine ulaşmak için eski araçlarını sonuna kadar kullanmaktan çekinmeyeceğinin izlenimini veriyor. Google yeni ürünlerini çıkardıkça bu konuda nasıl bir yol izleyeceğini daha net bir şekilde görebileceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.