Apple-Samsung davasından sonra yaşananlar

Bir yıldan uzun süren Apple-Samsung arasındaki patent davası nihayet sonuçlandı ve her ne kadar Apple'ın talep ettiği tazminatın altında bulunan bir miktar olsa da Samsung yaklaşık 1 milyar doları rakibine verecek.

Mahkemenin Cuma günü borsa seansının kapanış saatine yakın karara bağlanması Apple ve Samsung hisseleri üzerindeki etkinin tam olarak anlaşılmamasına neden oldu. Ancak ABD Nasdaq endeksinin işlemlere başlamasıyla beraber, Apple rekor kırdı.

Açılış ziliyle beraber Apple hisseleri 680 dolar seviyesine kadar yükseldi. Şirketin borsadaki değeri bir rekor daha kırarak 637 milyar dolar değerle dünyada en değerli şirket olmaya devam etti. Ancak seans sonuna doğru şirketin borsadaki yükseliş eğilimi biraz da olsa yavaşladı. Apple'ın borsadaki hisseleri günün sonunda yüzde 1.88 oranında yükselişle 675 dolar seviyesinden kapandı.

Patent davasının kaybeden tarafı Samsung ise mahkeme sonucuna doğru orantılı olarak borsada değer kaybetti. Kore borsasında işlem gören Samsung hisseleri yüzde 7.5 oranında değer kaybetti.

Apple 8 Samsung cihazın satışını durduracak

Samsung'a karşı mahkeme kararıyla elini güçlendiren Apple'ın, Samsung cihazlarının satışını durdurmak için harekete geçtiğini belirtelim. Dün ABD federal mahkmesine başvuran Apple, sekiz Samsung cihazı yasaklatmak istiyor. Apple'ın satışını durdurulması istediği sekiz cihazın isimleri şu şekilde; Galaxy S 4G, Galaxy S2 AT&T, Galaxy S2, Galaxy S2 T-Mobile, Galaxy S2 Epic 4G, Galaxy S Showcase, Droid Charge ve Galaxy Prevail.

Tahmin edildiği gibi Apple'ın Samsung'tan istediği 1 milyar dolardan fazlası. Mahkemenin sonuçlanmasına rağmen Apple, Samsung'un peşini bırakacağa benzemiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.