Entrepreneurs Roundtable 50. toplantısını kutluyor

Entrepreneurs Roundtable 50. toplantısını kutluyor

Entrepreneurs Roundtable kısa adıyla ER, New York'da yaşayan Murat Aktihanoğlu tarafından kurulan aylık toplantılar serisinin adı. Her ay 5 girişimci ve 1 yatırımcı ile toplantılar düzenleniyor. 5 girişimci sözlü olarak girişimini anlatıyor ve sunum sonunda yatırımcı ve girişimciler görüşlerini paylaşıyor. 15 Eylül'de Istanbul'da bir ER etkinliği olduğunu da hatırlatalım.

Entrepreneurs Roundtable Accelerator program ise aralarında Murat Aktihanoğlu (Kurucu), Fatih Özlütürk (Yatırımcı), Kıvanç Anar (OperasyonelOrtak) gibi Türklerin de olduğu yılda iki kez yapılan 10'ar girişimin erken dönem yatırım aldığı bir kuluçka, kamp ve hızlandırma programı. Aynı zamanda bu ekip geçtiğimiz ay Mayıs ayında ilki yapılan TurkTechNet organizasyonunu da düzenliyor. (Etkinlik öneri sitesi olarak kurucusu olduğu girişimim de yer almıştı.)

ERA kampı sonunda hem ERA kapsamındaki girişimciler kendi girişimlerini sunma imkanı buluyor, hem de kamp sürecince yatırımcı-girişimci ilişkileri ile ilgili çok şey öğrenmiş oluyorlar. ERA kendi fonunu kullanarak yatırım da yapabiliyor. Dönem dönem Türk girişimciler de ERA kapsamına giriyor.

Kişisel olarak da kurucularını tanıyan biri olarak şunu söyleyebilirim: Özellikle New York bölgesinde girişimci olmak isteyenler için Murat, Fatih ve Kıvanç Türklere özel ilgi gösteriyorlar ve her ne kadar tüm girişimcilere eşit mesafede olmaları gerekse de Türk girişimcilerin de Amerika'da ve global anlamda başarılı olması için ellerinden gelenin fazlasını yapıyorlar. Doğu-Batı çekişmesinin de olması New York'da girişimcileri gözbebeği yapmış da diyebiliriz ve bu oraya gitmek isteyen girişimciler için iyi bir fırsat.

ER önümüzdeki hafta 50. kez düzenlenmenin şerefine kutlama  yapıyor. Kendilerini hem NY'daki ve NY'a gelmek isteyen Türk girişimcilere de sonsuz desteklerinden dolayı Webrazzi ekibi olarak şimdiden tebrik ediyoruz. Aşağıdaki grafik tablo da şu ana kadar ne kadar çok yol katettiklerinin en büyük göstergesi.Özellikle NY ve Boston bölgesindeki etkili yatırımcılarla yakın dönemde daha dirsek temasında olacağı görülebilir.

Not: Çok yakında Amerika'daki Türk girişim ekosistemi ilgili de bir yazı dizisi paylaşacağımızı da şimdiden söyleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.