Yandex'in reklam hizmeti Yandex.Direct Türkiye'de!

Yandex'in reklam hizmeti Yandex.Direct Türkiye'de!

Yandex'in Rusya'daki hizmetlerini teker teker Türkiye'ye getirdiğini biliyoruz ama bu kez ani bir şekilde Yandex.Direct'in Türkiye'de hizmet vermeye başladığını öğrendik.

Yandex Direct, Yandex'in arama motoru reklamcılığı hizmetini ifade ediyor. Google'a karşı yeni cephe açan Yandex Direct reklamları standart olarak (diğer benzer hizmetlerde olduğu gibi) anahtar kelime tabanlı ve tıklama başına fiyata dayalı açık artırma modeline göre çalışıyor.

Yandex.Direct reklamları şimdilik arama sonuçlarında gösterilecek ama zamanla web sitelerinde de sıçrayacağına şüphe yok.

Yandex reklamların birim fiyatına göre sıralandığını ifade etse de teknik algoritmalarda Google gibi bir başarılı reklam puanının da sıralamayı etkilemesi mümkün olabilir. Yani arama motoru reklamcılarının bu konuda bir şeyler öğrenmesi gerekebilir. Zaten Yandex de Yandex Direct yardım sayfasında gerekli açıklamaları Türkçe olarak yapıyor.

Yandex, Yandex Direct'e bağlı uygulamaların geliştirilmesi için Yandex.Direct API’sini de sunuyor. Diğer yandan daha önce hizmete sunulan trafik ölçüm ve analiz hizmeti Yandex.Metrica, reklam kampanyalarının etkinliğini ölçümleme de Yandex.Direct ile paralel çalışacak.

Türkiye'deki ürünlerini hızla artıran Yandex'in bu ürünlerden istediği geri dönüşü alıp almadığını bilmiyoruz ama Yandex Türkiye Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ Yandex'in Türkiye'de 2 milyon ziyaretçiye (aylık, tekil ziyaretçi sayısı olduğunu sanıyorum) ulaştığını ifade ediyor. Yandex'in önümüzdeki 5 yıl içerisindeki pazar hedefini de yüzde 25-30 olarak gösteriyor.

Bu büyük mücadelenin nasıl gittiğini takip edeceğiz ama okuyucularımız arasındaki web geliştiricilerden yorum alabilirsek seviniriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.