Windows 8 geliştiriciler için yayınlandı

Çıktı çıkılacak denilen Windows 8 için son viraja giriliyor. Microsoft, üreticiler için geliştirilen Windows 8 RTM'den sonra işletim sistemini, TechNet ve MSDN aboneleri için yayınladığını duyurdu.

Yayınlanan sürümü sadece Microsoft'a kayıtlı olan geliştiriciler test edebiliyor. Ancak son kullanıcıları unutmayan şirket, Windows 8 Enterprise sürümünü yayınladı. Ücretsiz olarak indirebilen Windows 8 Enterprise, 90 gün boyunca kullanabilecek. Bu sürümün güncellenmeyeceğini de parantez için belirtelim.

Windows 8 için bir hatırlatma yapalım. Microsoft üst düzey yöneticilerinden Steven Sinofsky, Windows 8′in 26 Ekim 2012‘de piyasaya sürüleceğini açıklamıştı. Yeni işletim sisteminin çıkışına hemen hemen 2 aylık bir süre kalmış durumda.

Microsoft'un son kullanıcıya ulaşan birçok ürünü buluta taşıyarak, cihazlar arası entegrasyon yaratma hedefinde olduğunu üst düzey yöneticilerin konuşmalarından ve ürettiği cihazlardan anlamak mümkün. İşin aslına bakılırsa Microsoft, pazarın açık ara Google ve Apple liderlerinin karşısına daha güçlü bir rakip olarak çıkmak istiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.