Jetrend.com: Ünlü ve uzman tercihlerini e-ticarete taşıyor

Jetrend.com: Ünlü ve uzman tercihlerini e-ticarete taşıyor

Ünlülerle e-ticaret arasındaki sıkı dostluk devam ediyor. Birçok ünlü isim e-ticaret sektörüne yatırımlar gerçekleştirirken, yeni girişimler de ünlüler aracılığıyla bilinirliklerini arttırmaya çalışıyor.

Ünlülerin seçimiyle alışveriş yapma trendlerinin Türkiye'deki örneklerinden birini paylaşmak istiyoruz. Jetrend.com adındaki girişim, ünlülerin ürün seçimlerini sosyalleşme özellikleriyle iş modeline yansıtıyor.

Alparslan Kapani tarafından kurulan Jetrend.com, kapılarını Temmuz ayında açtı. Dört farklı kategoride ürünlerini sunan site, ünlü ve uzmanların bilgi birikimlerini, hayat tarzlarını kullanıcılarla buluşturan klasik bir e-ticaret sitesi. Klasik e-ticareti sosyal elementlerle zenginleştiren Jetrend.com'u Alparslan Kapani şöyle tanımlıyor: "Üyelerimiz hangi ünlüyü isterse takip edebiliyor ve epostalarına takip ettiği temsilcinin haberi geliyor. Aslında Jetrend.com'a Twitter'ın e-ticarete dönüşmüş şekli de diyebiliriz."

Jetrend.com'un rozet ve puan sisteminin de ilgi çekici olduğu söylenebilir. Kullanıcılara hediye çekleri yerine rozet ve puan veren site, sayfa ziyaretlerine 1 puan, sosyal ağlarda paylaşıma 10 puan, her arkadaş davetine 5 puan ve bir ürün alımındaysa 100 puanla ödüllendiriyor. Kısa bir zaman sonra toplanan puanlarla hediye almanın mümkün olacağını paylaşalım.

Ürünler 6 farklı ünlü ve uzmandan

İşin altyapı ve teknik kısmından bahsetmek gerekirse Jetrend.com, birçok e-ticaret sitesinden farklı hazır e-ticaret platformu kullanmaması. Şirket bünyesindeki yazılım ve tasarım ekibinin,  siteye özgünlük kattığını görüyoruz. Ticari markası Jetrend.com olan siteye, Jettrend.com alan adından da girilebildiği notunu eklemek istiyoruz. Böylece alan adını yanlış yazan kullanıcıların siteye girebilmesi sağlanmış.

Jetrend.com'da şu anda stil danışmanı Başak Dizer Fransez, gurme Murat Bozok, model ve anne Sinem Güven, Türkiye Ralli şampiyonu Burcu Çetinkaya, Tan Sağtürk ve Tanem Sivar olmak üzere toplam 6 ünlü ve uzman bulunuyor. Ayrıca site editörlerinin hazırladığı ürünlerin de satışa çıktığı Eco&Chic bölümü bulunuyor.

Ünlülerin seçtiği ürünlerin satışını gerçekleştiren e-ticaret siteleri küresel çapta eskisi kadar popüler olduğunu söylemek oldukça güç. Ancak bu iş modelinin magazin gündeminin siyasi gündemden daha çok ilgi çektiği Türkiye gibi ülkelerde tutabileceğini ifade edebiliriz. Jetrend.com'un özgün altyapı ve tasarım gücünü arkasına alarak dikkat çekici ürünleri sunması durumunda hatırı sayılır kullanıcı kitlesine ulaşması mümkün olacaktır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.