Ayda 12 milyon dolar kazandıran ücretsiz iPhone oyunu

Ayda 12 milyon dolar kazandıran ücretsiz iPhone oyunu

App Store'un bir çok kişiyi zengin ettiğini söylemeye bile gerek yok ama bazı örnekler var ki gerçekten bahsedilmeye değer. İşte bunlardan biri de aylık kazancı 12 milyon doları geçen CSR Racing adlı oyun.

Bu sıradışı oyun başlıkta da bahsettiğimiz gibi ücretsiz. Oyun içi satın almalardan kazanç sağlıyor. Aynı zamanda Ford ve Mini ile iş birliği halinde çalışıyor ve oyunseverlere özelleştirilebilir araçlarla güzel bir yarış keyfi sunuyor.

CSR Racing söz konusu başarısını oyun dinamiklerine mi yoksa bir pazarlama başarısına mı borçlu bilmiyoruz ama oyunun App Store'daki 68 bin kullanıcı yorumu oyunun başarısı adına önemli bir referans.

Bu başarının nereye vardığını merak ediyorsanız söyleyelim. Başarılı 3 boyutlu oyunlar geliştiren ve bu konuda şöhret kazanan Natural Motion, CSR Racing'i satın aldı. Satın almanın bedeli açıklanmış değil ama Natural Motion hareket kabiliyetine sahip 3 boyutlu teknolojisini GTA gibi oyunlara da satan ve kendi oyunları olan bir şirket. Bu yılın başında da 11 milyon dolarlık bir yatırımı kasasına koyarak bu konudaki başarısını tescillemişti.

Başa dönecek olursak, CSR Racing'in aylık 12 milyon dolar kazanmasında belli başlı gerçekçi oyun modellemeleri var. Oyunun geliştiren İngiltere'deki şirket Boss Alien'in CEO'su Torsten Reil de bu noktaya işaret ediyor. Oyun içi satın almaları abartmadıklarını söyleyen Reil, mobil sosyal oyunlarda ilk dalganın sonuna gelindiğini ve 2 boyutlu yönetimler sunan oyunların artık gerilediğini paylaşıyor. Sanırım bu da Boss Alien'in neden Natural Motion tarafından satın alındığını açıklıyor.

Aylık 5 milyon dolar kazancı geçen oyunlar

Bir kıyaslama yapacak olursak Rovio Angry Birds markasıyla 2011 yılında 67 milyon dolar kazanmıştı ki bu aylık 5,5 milyon doların üzerinde kazanmak anlamına geliyor. Infinity Blade 2 de daha önce aylık 5 milyon dolar kazancı geçen bir başka oyun.

Bakalım bundan sonra 2 boyutlu mu yoksa 3 boyutlu oyunlardan mı bir başarı hikayesi dinleyeceğiz...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.