Yandex iPad için Türkçe hava durumu uygulamasını yayınladı

Yandex iPad için Türkçe hava durumu uygulamasını yayınladı

Yandex-Google arasındaki rekabetin ilk cephesinin Türkiye'de kurulması, şirketlere arka arkaya yeni servis açtırıyor. Bu anlamda özellikle Yandex'in yerelleşme çalışmalarının dikkat çektiğini söyleyebiliriz. Geçen yıl Eylül ayında Türkiye pazarına giren Rus arama motoru Yandex, hava durumu uygulamasını Türkiye'de yayınladı.

Şu anda sadece iPad kullanıcıları için yayınlanan Yandex.Hava Durumu, daha önce de İngilizce olarak App Store'daydı. Ancak Türkiye'de yerelleşme adımlarını hızla atan şirket, hava durumu servisini Türkçe olarak yayınladı.

Yandex.Hava Durumu iPad uygulamasının web servisinden farklı olarak, mevsimlere göre çeşitli hava durumlarını hareketli resimlerle temsil ediyor. İnteraktif olarak yer alan resimler, hava şartlarına göre değişiyor.

Uygulamada, hava durumunu özet ve ayrıntılı olmak üzere iki şekilde görüntülemek mümkün. Özet bilgide sadece halihazırdaki hava durumunu gösteriliyor. Ayrıntılı görünümdeyse rüzgar hızı ve yönü, nem oranı, basınç değerleri, gündüz, akşam ve gece sıcaklıklarının yanı sıra, gelecek birkaç güne ait sıcaklıklara da ulaşılabiliyor.

Hava durumu bilgilerine Türkçe veya İngilizce dil seçenekleri bulunuyor. Konum bazlı olarak hava durumunun görüntülenebildiği uygulamaya, dünyanın farklı ülkelerindeki şehirlerinde eklenmesi mümkün. Öte yandan uygulamada çalar saat özelliği de  bulunuyor.

iPad kullanıcılarının eksikliğini hissettiği uygulamaların başında hava durumu geliyor. iPhone'larda standart olarak bulunan hava durumu uygulamasının iPad'lerdeki eksikliğini Yandex tamamlamışa benziyor. Bu yüzden Yandex.Hava Durumu'nun hatırı sayılır bir kullanıcı kitlesine ulaşabileceğini tahmin ediyoruz.

Ücretsiz Yandex.Hava Durumu iPad uygulamasını buradan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.