Mac ve mobil uygulamaları arşivine ekleyen indir.com tamamen yenilendi

Mac ve mobil uygulamaları arşivine ekleyen indir.com tamamen yenilendi

Program indirme sitesi indir.com'u açılış öncesinde sizlere tanıtmış ve oldukça fazla yorum almıştık. Geçtiğimiz Aralık ayından bu yana haber alamadığımız girişim önemli yeniliklerle yeniden karşınızda.

Farkedeceğiniz üzere sitenin arayüzü tamamen değişmiş. Daha modern ve işlevsel arayüz, altyapının da tamamen yenilenmesiyle  indir.com'u yeni bir boyuta taşımış ve diğer yeniliklerin kapısını açmış.

Toplam 4500 uygulama

Sitenin üyelik tabanlı yapısı da geliştirilmiş. Facebook, Twitter ve Google+ ile üye girişi yapabilen indir.com, kullanıcıların uygulamalarla olan ilişkisini güçlendirmek için favoriler ve bildirimler özellikleri de eklemiş.

Bildiğiniz gibi indir.com başlangıçta 200 civarında Windows tabanlı programlar  ile işe başlamıştı. Bugün ise Mac programları ve 4 alt kategorisiyle (Android, iPhone, iPad, Windows Phone) mobil uygulamalar da İndir.com'da yer alıyor. Toplam 120 kategori altında 4.500 programa ulaşılmış ve mobil uygulamalar için QR kod kullanımına da başlanmış.

Günlük tekil trafik 15 bin

Haberler bölümüyle metinsel içerik üretimine de geçen girişim, sadece program ve uygulamalara odaklanmış haberleri anasayfadan yayınlamaya başlamış. Jenerik bir alan adı olması nedeniyle 'indir' aramasında Google'da ilk sırada gelmeye başlayan indir.com'un tekil ziyaretçi trafiği günlük 15 bine çıkmış. Yıl sonu hedefi bu rakamın 50 bine çıkması.

İmza'nın en gözde girişimi olduğunu düşündüğüm indir.com, Facebook daha aktif kullanmak üzere sayfa adresini facebook.com/indir olarak değiştirmiş ama şimdilik pek de aktif olduğunu söylemek zor.

Diğer sitelerden en önemli farkını izin verilen dosyaların tamamının (Windows uygulamalarının  yüzde 99'u, Mac içinde bir kısmı) kendi sunucularında barındırılması olarak açıklayan Hasan Yaşar, bu sayede işin özü olan 'indirme' işlemini hızlı ve kesintisiz hale getirdiklerini söylüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.