Apple'ın pazarlama sırları federal mahkemede ortaya döküldü

Apple'ın pazarlama sırları federal mahkemede ortaya döküldü

Geçtiğimiz on yıldaki teknoloji devrimine damga vuran ve yüksek sayılı satış rakamlarıyla borsada işlem gören en değerli şirket olan Apple'ın pazarlama stratejisi federal mahkemede açıklandı.

Apple ve Samsung arasında San Jose, Kalifornia federal mahkemesinde devam eden patent davasında dinlenen Apple'ın pazarlamadan sorumlu yöneticisi (CMO) Phil Schiller'in ifadesi şirketin pazarlama stratejilerini birinci ağızdan ortaya çıkardı.

Schiller'in ifadesinde iki strateji öne çıkıyor bunlardan ilki medyada ürün hakkında çıkacak pozitif incelemeler ile yaratılan etkiye güvenmek. İkinci olarak ise TV programlarına ve filmlere ürün yerleştirme olarak aktarmış.

1990'ların sonlarında hız kazanan Apple ürün yerleştirilmesi tüm dünyada kitlelerin zihinlerine Apple ürünlerini kazımıştı. Özellikle birbirinden renkli ve şeffaf kasaya sahip olan iMac G3'lerin bol bol göründüğü filmler sayesinde Apple yeniden adından söz ettirir hale gelmişti. Sonrasında iPod içinde benzer bir strateji izlenilmiş ve gerisi gelmişti.

Bugüne baktığımızda ise ana haber bültenlerinde sunucuların ellerinde iPad olmadığında garipser hale geldik ve Apple bu görünürlüğe bugün herhangi bir ücret ödemiyor :)

Kaynak: Bloomberg

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.