Meaminds: Sosyal medya analizinde Pro-line bakışı

Meaminds: Sosyal medya analizinde Pro-line bakışı

Dünyada olduğu gibi Türkiye'de de sosyal medya analiz araçlarıın aranır olduğu dönemleri geride bıraktık ve alternatif girişimlerin olduğu bir pazara sahibiz. Daha önce sizinle paylaşmadığımız sosyal medya analiz hizmeti sunan girişimlerden biri de Meaminds.

2003 yılında kurulan ve sistem entegratörü olarak hizme veren Proline'ın geliştirdiği bir sosyal CRM ürünü olan Meaminds, geçtiğimiz yıl Mayıs ayında açılışını yapmıştı. O günden bu yana da büyüyen müşteri portföyü ile bu alanda kurumsal şirketlere hizmet vermeye devam etmiş. Biz de bugün deneme fırsatı bulduğumuz servisi sizlerin de tanımasını istedik.

Meaminds, seçtiğiniz kelimeler üzerinden web sitelerini ve sosyal ağları tarayarak güncel sonuçları sunuyor. Kurumunuzun sosyal platformlardaki mevcut Twitter ve Facebook hesaplarını da sisteme kaydederek takip edebiliyorsunuz. Admin, yönetici ve editör gibi 3 farklı sınıfındaki kullanıcı tipleri de içeriklerin yönetimini üstleniyor.

Meaminds yakalanan farklı türdeki içerikleri istatistiksel ve duygu analizi ile raporluyor. Grafiksel arayüzde markanız hakkındaki sosyal medya etkilerinin nasıl değiştiğini rahatça görebiliyorsunuz. Raporlarda takipçilerinizin cinsiyeti ve konumu da tahmin ediliyor. Paylaşım sayısına göre ayarlayacağınız bir alarmla seçtiğiniz bir kullanıcıyı uyarabiliyorsunuz.

Meaminds'da kurumsal Twitter hesabınızı tanımladığınızda markanızdan bahseden kişilere ister hazır mesajlarınızla isterseniz farklı bir şekilde cevap verebiliyorsunuz. Yorumları kategorize etmeniz ve etiketlemeniz de daha kolay erişim açısından fayda sağlıyor.

Meaminds'ın sosyal medya analizinde kendine ait bir yeri var. Bu alandaki girişimler müşteri portföyüne paralel olarak rekabette öne çıkacak, yatırım şansını artıracaktır. Kullanıcı profillerinin dikkate alınmasını ve sektörel odaklanmayı da bu tür girişimlerde dikkate alınacak detaylar olarak görüyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.