Thorsten Heins: Blackberry'yi diğer üreticilere açabiliriz

 Thorsten Heins: Blackberry'yi diğer üreticilere açabiliriz

Bu yıl Blackberry'nin üreticisi RIM için hiç de iyi geçmedi. Şirketin hisseleri yüzde 50 oranında düştü ve rakipleri aldı başını yürüdü. Ancak RIM'i kurtarmakla görevli CEO Thorsten Heins direnişte olan Kanadalı şirket için önemli açıklamalarda bulundu.

Heins'in verdiği bir röportajda dile getirdikleri aslında bir süredir konuşulan bir konu; Blackberry'nin yazılım lisanslaması ile diğer üreticilere kucak açması. Heins'in verdiği bilgiye göre RIM bu konuyla ilgileniyor ve farklı seçenekler üzerinde duruluyor.

Çeşitlenme ve odaklanma

Bu adımın atılmasını muhtemel kılan durumlardan biri rakiplerinin yılda 60 telefon çıkarmak gibi bir performans sergilemesi. Tüm seçeneklerin mali hesaplar gözetilerek değerlendirildiğini söyleyen CEO, Samsung ve Sony gibi büyük oyuncuların adını anmaktan da çekinmiyor. Heins'a göre Blackberry'nin çeşitlenmeye, bununla beraber odaklanmış bir sisteme ihtiyacı var. Bu nedenle BB10'i açık kaynak olmayacağı ise kesin gibi.

RIM, çıkışı ertelenen Blackberry 10 işletim sistemini diğer üreticilere açarsa hangileri ne ölçüde kabul eder tahmin etmek zor. Özellikle mobil üreticiler arasında zirveye tırmanan Samsung'un BB10'u kendi lehine kullanıp kullanmayacağı meçhul ama RIM yeni bir iPhone devrimi yapmadığı takdirde bu seçeneği zorlamak son şansı olabilir.

4G'li Playbook 9 Ağustos'ta çıkıyor

Diğer yandan Blackberry cihazlarındaki gelişmeler devam ediyor. Şirket son olarak yeni akıllı telefonlarında tuşlara veda edeceğini göstermiş, Playbook tabletinde 16 GB modelinin üretimini durdurduğunu açıklamıştı. Son yenilik ise Playbook'un 4G'li bir modeli 9 Ağustos'ta Kanada'da satışa çıkacak. Satış fiyatı ise henüz açıklanmadı.

BlackBerry için son iyi haber uygulama mağazası App World'ün toplamda 3 milyar indirme sayısına ulaşmış olmasıydı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.