BlackBerry yeni modellerinde tuşlara veda edecek [Video]

BlackBerry yeni modellerinde tuşlara veda edecek [Video]

BlackBerry'nin üretici şirketi olan Reserach In Motion (RIM) eski günlerini yeni işletim sistemi ve cihazlarla aramaya devam ediyor. Şirketin geçen aylarda BlackBerry işletim sistemini güncellediğini duyurmuştuk. Şirket eski günlerine dönmek için radikal bir değişikliğe giderek, yeni cihazlarından tuş takımını kaldırmaya hazırlanıyor.

BlackBerry World 2012 konferansında tanıtılan BlackBerry 10 işletim sistemindeki en köklü değişiklik, tuş takımı olmayan akıllı telefonlarda kullanılabilecek olması. Şirketin Playbook'takine benzer sanal klavye taşıyan akıllı telefon modellerine yöneldiğini ifade edebiliriz. Dokunmatik klavyenin otomatik kelime tanımlama özelliğinin oldukça kullanıcı dostu. Harf gruplarını tanımlayarak kelime türeten işletim sistem, parmağın yukarı doğru hareketiyle kullanılacak kelimeyi yazının içerisine taşıyor. Cihazda yeni diyebileceğimiz özellikler de bulunuyor. Bu özellikler arasında 'akıllı kamera'nın dikkat çektiğini söylemek mümkün. Akıllı kamera özelliği gözü kapalı çıkan kullanıcıların fotoğraf karelerini ileri geri sararak, düzeltmeyi sağlıyor.

RIM özellikle uygulama geliştiricilerle arasını oldukça sıcak tutmaya çalıştığını söyleyebiliriz. Sık sık geliştiricilerle bir araya gelen şirket, iOS uygulama geliştiricilerine bile açık davette bulunmuştu. Şirket, BlackBerry 10'un ilk testini 2 bin geliştiriciyle gerçekleştirecek. Geliştiricilerden alınan geri bildirimlerle BlackBerry 10, 17 Temmuz'da başlayacak olan Londra Olimpiyatları'ndaki yeni cihaz için hazır olması planlanıyor. BlackBerry 10 ile çalışacak yeni modelin Ekim ayında piyasada olması bekleniyor.

BlackBerry'nin eski popülerliğine dönmek için elinden geleni yapmaya çalışıyor. Şirketin, ürettiği yeni cihazlar ve geliştirdiği yeni işletim sistemlerinin, rekabet piyasasında nerede yer alacağını tahmin etmek oldukça güç. Ancak şirketin tuşsuz akıllı telefonlarla beraber farklı bir hedef kitleye ulaşmak istediğini ifade edebiliriz.

BlackBerry 10'nun videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.