Yeni bir yatırım haberi mi geliyor? idefix de yatırım şirketlerinin radarına girdi!

Yeni bir yatırım haberi mi geliyor? idefix de yatırım şirketlerinin radarına girdi!

Türkiye'nin kitap, müzik, dvd alanında popüler e-ticaret şirketlerinden olan idefix bir süre önce Prefix ile işletmelere yönelik toptan satışa da yönelmişti.

E-ticaret pazarımıza yatırımcı ilgisinin çok yüksek olduğu şu dönemlerde birçok şirket hakkında yatırım sürecinde olduğuna dair duyumlar alırken, büyük hedeflerle ilerleyen ve marka bilinirliği yüksek olan idefix'in de böyle bir ilginin odağında olduğunu duymak açıkcası bizi fazla şaşırtmadı.

Nitekim bir süre önce duyumlarını almaya başladığımız bu gelişmeyi bugün itibariyle konuya yakın kaynaklarımızdan doğruladık. Henüz kesinleşen bir anlaşma söz konusu olmasa da idefix'in de önümüzdeki dönemlerde bir yatırım haberine konu olmasını bekliyoruz.

Aldığımız duyumlara göre 15 milyon dolara yakın bir değerlemeden yatırımcıların radarında olan şirket, özellikle Prefix özelinde ciddi büyüme hedeflerine sahipmiş.

Haziran 2012'de yaptığımız "E-ticaret şirketlerinin istihdam karnesi" haberimizde idefix ve Prefix olmak üzere toplamda 101 çalışanı olduğunu öğrendiğimiz şirketin, e-kitap konusunda da Nisan 2010'da başlattığı bir girişimi olmuştu.

E-kitap alanında Türkiye'de öncü bir duruş sergileyen idefix'in Nisan 2011'de yaptığımız bir haberde o güne kadar 13.000 e-kitap satışı gerçekleştirdiğini paylaşmıştık. 1 yıl içinde gerçekleşen bu satış hacminin, üzerinden geçen 1,5 sene sonunda bugün hangi seviyede olduğunu malesef bilemiyoruz, ama öğreneceğiz. ;)

Uzun lafın kısası, şu noktada yabancı yatırımcıların radarına girmiş olan e-ticaret şirketlerimizin arasına idefix'in de katıldığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Değerleme konusunda vermiş olduğumuz rakam tamamen sektörden konuya yakın kaynaklarımızdan duyduğumuz bir rakam olduğu için çok kesin konuşmamız mümkün değil. Ama şunu kesin olarak söyleyebiliriz ki, önümüzdeki aylarda idefix'in de bir yatırım haberine konu olacağını kestirmek hiç de zor değil.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.