İnternette kişisel bilgi paylaşımı son yıllarda çıkan bir şey değil ama bir kaç yıl öncesine kadar sosyal ağlar bugünkü halinde değildi, kimse gerçek ismini paylaşmadığı için bu bilgiler de çok fazla dikkate alınmıyordu. Son yıllarda Facebook ve Google gerçek kimliklerin daha iyi, güvenli bir internet için gerekli olduğunu söyledi ama yapılan bir araştırma gerçek kimliklerin yapılan sıradışı (!) yorumları pek de etkilemediğini gösteriyor.
Kore İletişim Komisyon 2003'te başlattığı uygulamayı 2007'de daha da ileri taşıyarak 300 bin kullanıcısı olan sitelere gerçek kimlikle kayıt zorunluluğu getirmişti. Ancak zararlı yorumların yüzde 13.9'lük oranı 2008'de sadece yüzde 0.9 azaldı.
Yeni bir araştırmanın sonuçları da Kore'dekinden farksız. Carnegie Mellon Üniversitesi'nde yapılan araştırmaya göre gerçek isim zorunluluğu bazı demografik bilgilerin tamamlanması konusunda işe yarasa da küfürlü konuşmaları ve normal olmayan davranışları yüzde 30 civarında artırmış.
Az yorum giren kullanıcılar bu değişikliği daha fazla dikkate alırken, sık yorum giren (11-16+) kullanıcılar bu durumu iplememiş. Yüzde 13 oranındaki zararlı yorumların yüzde 30'u eritilebilmiş.
Randi Zuckerberg veya Eric Schmidt kullanıcı profillerinde gerçek isimlerin paylaşması konusunda öne çıkan isimler ancak gerçek kimliklerin internete taşınması biraz da kişilik özelliklerinin yansıması olduğu için bu tür sonuçlar çıkabiliyor. Belki ilerleyen dönemde internetteki ebeveyn-çocuk ilişkisi arttıkça en azından internetin kötü çocukları da biraz uslanacaktır ama anonimlik ve kimliğin karşılıklı mücadelesini durdurmanın mümkün olacağını sanmıyorum.