Horowitz'den yazılım odaklı bir başka yatırım: Meteor JS

Horowitz'den yazılım odaklı bir başka yatırım: Meteor JS

Meteor JSSizlere yaklaşık 3 hafta önce Andreessen Horowitz isimli girişim sermayesi şirketinin Github'a yaptığı yatırımın haberini vermiştik. Çok geçmeden bir başka yazılım odaklı yatırıma daha imza atan Andreessen Horowitz, Meteor isimli web framework'e (web geliştirme çatısı) 11,2 milyon dolar yatırım yaptı.

Meteor'dan kısaca bahsetmek gerekirse; Y Combinator çıkışlı, San Francisco merkezli, açık kaynak bir yazılım geliştirme platformu olduğunu söyleyebiliriz. Diğer web framework'lerinden farklı olarak Meteor oldukça iddialı bir çıkış noktasıyla yola koyuldu. Web uygulamaları ve sitelerinin server'da değil, kullanıcıların bilgisayarında çalışmasını temel alan mimarisiyle oldukça dikkat çeken Meteor, hala geliştirme aşamasında ve kararlı bir sürüme henüz kavuşmuş değil.

Bu yatırımla birlikte daha önce çok da rastlanmayan bir şekilde yazılım odaklı startup ve projelerin yatırımcılar tarafında fazlasıyla ilgi gördüğü konusuna artık değinebiliriz diye düşünüyorum. Kuşkusuz, yazılım dünyasına olan bu ilginin sebeplerinden biri de yazılım dünyasının yıllar geçtikçe daha da "kolay", hızlı ve sonuç odaklı bir noktaya gidiyor oluşu. SaaS (Software as a Service) yapısı altında hizmet veren firmalar ve bulut bilişim çözümleriyle birlikte bir diğer önemli konu başlığı da gelişen ve değişen framework'ler, kütüphane'ler ve veritabanı mantığı.

Eric Ries ile birlikte çokça konuşulan Lean Startup da altyapısında SaaS ve bulut bilişim izleri görülen, basitliğin ön planda tutulduğu, kullanıcı geri bildirimini olabildiğince erken almayı odak noktasına koymuş startup'lara vurgu yapıyor. Kuşkusuz bu startuplar ve daha birçok şirkette sıkça kullanılan yazılımsal çözümlerden biri de framework'ler, yani yazılım çatıları. Meteor JS ise tam da bu noktada öne çıkan önemli bir projeydi. Henüz kendini ne derece kanıtladığı tartışılabilecek bir konu olmasına rağmen A serisi yatırımını Andreessen Horowitz'den alan Meteor'dan sonra bakalım sırada kim(ler) var?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.