Kickstarter’dan 5,7 milyon dolar toplayan Ouya, OnLive desteğini duyurdu

Kickstarter’dan 5,7 milyon dolar toplayan Ouya, OnLive desteğini duyurdu

Son zamanların en ilgi çekici oyun konsolu projelerinden biri olan Ouya’dan sizlere kısa süre önce bahsetmiştik. 99 dolara satılması hedeflenen Android tabanlı bir oyun konsolu olan Ouya her ne kadar iyi bir fikir olsa da, fikrin ötesine geçebilmesi için ciddi bir yatırıma ihtiyaç duyuyordu. Kurucular, önemli kişileri Ouya çevresinde bir araya getirmiş olmasına rağmen ihtiyaç duyduğu yaklaşık 1 milyon dolarlık yatırımı da Kickstarter’dan elde etmeyi planladılar.

Bugün itibariyle Kickstarter’da Ouya’nın ihtiyacı olan parayı toplaması için tanınmış sürenin dolmasına 9 gün kaldı. Bugüne kadar toplanan miktar ise başlangıç için ihtiyaç duyulanın yaklaşık 6 katına yani 5,7 milyon dolara ulaştı. En az bunun kadar önemli diğer bir gelişme ise Ouya’nın OnLive ile anlaşmış olması…

47 binin üzerinde kişiden destek alan Ouya, Kickstarter’da gelmiş geçmiş en çok ilgi çeken projelerden biri haline geldi fakat iş asıl şimdi başlıyor. OnLive anlaşması kesinlikle platformun uzun vadeli planları için çok büyük önem taşıyor. Ouya’nın kucusu Julie Uhrman kendilerine OnLive desteği ile ilgili çok fazla talep geldiğini ve bunu gerçekleştirmiş olmaktan mutlu olduklarını söylüyor.

Bu büyük desteğin sonucu olarak ortaya çıkan OnLive gelişmesinin dışında henüz piyasaya çıkmasına oldukça zaman olasına rağmen Ouya’ya özel olarak geliştirilen ilk oyun da resmi olarak duyuruldu. Robotoki’nin HumanElement adlı oyununun sadece Ouya özel olarak geliştirileceğinin duyurulmuş olması, yeni nesil açık oyun platformunun oyun geliştiricilerinden de ilerleyen zamanlarda önemli destekler alacağının ilk göstergesi.

Her şeye rağmen heyecanlanmak için hala erken. Human Element’in 2015 yılında piyasaya çıkacağı ön görülüyor. Ouya’nın satışına başlanması içinse Mart 2013’ü beklemek gerekecek gibi görünüyor. Yani Ouya’nın gerçek anlamda potansiyelini görebilmek için önümüzde daha 8 aylık bir süre var. Bu sürede cihazın geliştirilmesi gerekiyor ama daha önemlisi Ouya ekibinin önümüzdeki bu dönemde platformu besleyecek geliştiricilere yönelik yoğun çalışmalar yapması gerekecek gibi görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.