Kickstarter'a yakından bakış [İnfografik]

Kickstarter'a yakından bakış [İnfografik]

kickstarter logo

Sizlere özellikle son zamanlarda sıkça bahseder olduğumuz Kickstarter'i artık özetlemeye, ne işe yaradığını söylemeye gerek yok sanırım. Son olarak tarihinde ilk defa ABD dışına -Birleşik Krallıklar- açılacağını açıklayan şirket, halihazırda dünyanın en büyük "crowdfunding" -Türkçe'ye "topluluk destekli yatırım" veya "kitle fonlaması" şeklinde çevirebiliriz- platformu durumunda.

Yakın zamanda hakkında bir bilimsel makale bir de yazının hemen sonunda yer vereceğimiz infografik hazırlayan Kickstarter'ı dilerseniz daha da yakından tanıyabilir, başarılı olan ve olamayan projeler hakkında istatistiki bilgilere ulaşabilirsiniz.

İnfografiğe yer vermeden önce birkaç önemli noktanın altını çizelim... Bunlardan ilki projeniz için bütçe belirlerken gerçekçi davranmanız gerektiği. Çünkü istatistikler projelerin çok küçük bir kısmının bütçelerini yüzde 20′si oranında aştığını gösteriyor. Bir başka deyişle insanlar proje için yeterli olan miktarın toplanması durumunda daha da fazlasına çoğu zaman gerek duymuyor. Diğer bir konu ise başarısız olan yani bütçeleri kadar "bağış" toplayamamış projelerin büyük bir çoğunluğunun yüzde 50'lik barajı aşamıyor oluşu. Aslında bu durum "crowdfunding" kavramını çok güzel bir şekilde özetliyor. İnsanlar gerçekten yardımcı olabileceklerini hissettikleri projelere "bağış" yapıyor. Bu bağlamda belirli bir bütçeye kadar olan projelerin kampanya sürelerinin kısa oluşunun başarı oranını arttırdığını da ekleyelim.

Birkaç kısa notun ardından şimdi sizleri Kickstarter hakkında hazırlanmış olan infografikle baş başa bırakıyoruz.

kickstarter infographic

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.