Bucketz: İstanbul merkezli Picnic Hippo'dan dünyaya açılan bir mobil oyun

Bucketz: İstanbul merkezli Picnic Hippo'dan dünyaya açılan bir mobil oyun

Türkiye'de yeni dönem girişimcilerde mobil uygulamaların önemli bir yeri olduğu malum. Şimdiye dek bir Angry Birds çıkaramadık ama umut vaadeden uygulamalar gördüğümüzü söyleyebiliriz. Bunlar arasına yeni eklenen bir uygulama da Bucketz.

Bucketz, merkezi İstanbul'da olan Picnic Hippo Oyun Stüdyosu tarafından küresel pazara hitap eden bir mobil oyun. Şimdilik sadece iOS v4.1 üstü iPhone, iPod Touch (8GB hariç), iPad'leri destekliyor.

Oyunun detaylarına geçmeden Y-Combinator girişimlerine yaptığı yatırımlarla adından söz ettiğimiz Bora Uygun'un yatırımcı olarak projede yer aldığını da belirtelim. Başta Dünya Group olmak üzere Picnic Hippo'ya şimdiye dek farklı yatırımcılardan 2 milyon dolar fon aktarılmış ve ortaya iddialı bir oyun çıkmış.

Bucketz neden iddialı?

Bu soruya kısaca cevap vermek gerekirse, Bucketz'nin arkasında ciddi bir emek ve profesyonel bir ekip olduğunu söylemek yeterli. Ama bunu biraz daha açalım.

Bir oyunun küresel bir ekip tarafından hazırlanması farklı ülkelerin dinamiklerini göz önünde bulundurmak adına önemli. Bucketz da farklı milletlerden kişilerin elinden çıkmış. Uygulamanın yazılımı Türk ve Türkmenler, grafik tasarımı Rus Art Direktör,  animasyon altyapı hazırlıkları için Çin ve Türk ekipler, diyalog seslendirmeleri için ise başta ABD'liler olmak üzere Los Angeles’ta 3 ayrı ekip ile çalışmış.

Oyunculara şeçenekli olarak sunulan güldürü tarzındaki parodiler; Hollywood’da profesyonel aktör ve aktristlerin sesleri ile canlanmış. Yaklaşık 1600 satır diyalog için 2 aya yakın çalışılmış. Bucketz'nin müziklerini ise Warner Brothers, DreamWorks, Sony Pictures ve Activisio gibi önemli firmalarla çalışan, dünyaca ünlü Rahman Altın'ın elinden çıkmış.

Haziran ayında Yeni Zelanda'da test amacıyla piyasaya sürülen Bucketz 2 hafta içinde en çok indirilen oyunlar sıralamasında ilk 3'e girmeyi başarmış.

Bucketz nasıl bir oyun?

Bucketz, kovaların başrolde olduğu bir oyun ve fizik kurallarının yaşama uyarlandığı farklı bir deneyim sunuyor. Oyunda 9 farklı karakterdeki kovaya (bucketz) farklı nesneleri atmaya çalışırken farklı dinamiklerle de mücadele ediyorsunuz.

Toplam 1 yıldan fazla süren bir çalışmayla geliştirilen Picnic Hippo'nun bu ilk oyunu, yeni iPad’in Retina özelliğini de destekliyor.

Oyunu kendiniz keşfedebileceğiniz için fazla uzatmıyorum. Diğer yandan oyunun karakterlerini Angry Birds kadar sempatik bulmasam da Bucketz'nin Angry Birds kadar ciddi bir hikaye ile örülü olduğunu söylemek mümkün.

Yukarıda oyunun bir videosunu izleyebilirsiniz. Oyunun Android sürümünün hazırlandığını ve yakında İngilizce dışında dil seçeneklerinin de ekleneceğini paylaşalım.

App Store'dan 1.99 dolara indirebileceğiniz uygulamada 5 ayrı kısım, 74 level ve ek oyun modları bulunuyor. Ayrıca oyun içi ürünler de ek fırsatlar kazanmanızı sağlıyor. Sanırım Picnic Hippo ekibi sizlerin yorumlarınızı görmek isteyecektir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.