Medianova internetten canlı yayın platformu Yayınmatik'i açtı

Medianova internetten canlı yayın platformu Yayınmatik'i açtı

Türkiye'nin yazılım ihracatı yapan önemli teknoloji şirketlerinden biri olan Medianova, canlı yayın hizmetini yeni bir boyuta taşıyor. Yayinmatik.com artık Medianova'nın canlı yayın hizmetlerini daha geniş kitlelere ulaştırmasını sağlayacak.

"İnternet Canlı Yayın Platformu" olarak tanımlanan Yayınmatik'in sitesi henüz yayına girdi ve Medianova'nınbu konudaki deneyimini tek bir noktada topluyor. Arabnet'in de canlı yayın sponsoru olan Medianova, organizasyon, toplantı, konser, kongre, şirket içi eğitim vb. aktiviteleri artık bu alan adı altından sunuyor.

Basın toplantılarının da kitlelere açık olarak yapılmaya başlandığı bir dönemde doğru bir adım atan Medianova canlı yayın hizmetini portal, web sitesi veya Facebook üzerinden sunabiliyor. Canlı yayınların pahalı ve zahmetli olduğu düşüncesine karşı duruyor. Verilen prodüksiyon hizmeti, yayının yeri, anlık izleyici sayısına göre bir fiyat belirleniyor.

Yayınmatik'i kullanan müşterilerin gün sonunda tekil ve anlık izleyici rakamlarını, web’den ve mobil cihazlardan izlenme rakamlarını, yurtiçi/yurtdışı izleyici rakamlarını, kısaca yayınla ilgili olan tüm izleyici raporları görmesi mümkün oluyor. Canlı yayın sonunda Medianova altyapısını üzerinden yayınların webde tutulması da sağlanıyor.

Medianova'nın tecrübesi

Serkan Sevim'in kurucusu olduğu Medianova, 2011 yılında 300’ün üzerinde organizasyonun internet üzerinden canlı yayınlanmasını sağlamış. Şirket toplantılarının yanında üst düzey toplantılar ve çeşitli konserler de 2011 yılında Medianova'dan hizmet almış. Dünyada internet üzerinden 360 derece çekim yapabilen kameraların kullanıldığı ilk canlı festival yayınını da Medianova sağlamış.

12 Haziran tarihinde yapılan seçimlerde 100.000’in üzerinde anlık izleyici sayısına ve 1.500.000 üzerinde toplam izleyici sayısına ulaşılmış. Toplamda ise milyonlarca kullanıcıya. Hemen her sektöre canlı yayın konusunda aktif olmak isteyen Medianova'nın müşteri portföyünü genişleterek canlı yayın kültürünü yaygınlaştırabileceğini de söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.