Y Combinator girişimlerine Türkiye'den 3 yatırım daha gitti

Y Combinator girişimlerine Türkiye'den 3 yatırım daha gitti

Yaklaşık 2 hafta önce Silikon Vadisi'nin en önemli inkübasyon merkezi Y Combinator'ın 2012 girişimlerine Türkiye'den yatırım yapıldığını paylaşmıştık. Yatırımları gerçekleştiren Bora Uygun'un ismini Webrazzi okuyucuları ve sektörün büyük bölümü belki de ilk defa duymuştu. Bugün ise Bora Uygun'un Y Combinator girişimlerinden 3 tanesine daha yatırımını onayladığı bilgisini aldık.

Bu sayede Everyart.com, Anyperk.com ve TrustedInsight yatırım turunda Bora Uygun'un yer aldığı Y Combinator girişimleri olarak kayıtlarımıza geçmiş oldu.

Hızlıca söz konusu şirketleri tanıyacak olursak;

EveryArt herkesin aklındaki bir tasarımı sistemde kayıtlı sanatçılarla iletişime geçerek hayata geçirebildiği bir platform. Örnek vermek gerekirse, hayal ettiğiniz bir tablo var ve bunu EveryArt.com üzerinden bir sanatçıya aktarıp sizin için tuvale aktarmasını isteyebiliyorsunuz. Kısacası bu işin sonunda size özel bir sanat eseriniz oluyor.

AnyPerk şirketlere ve şirketlerin çalışanlarına çeşitli web servislerinde indirim fırsatları sunuyor. Henüz beta sürecinde olan ve kısa süre için şirket kabul eden girişim, aslında "şirketlere özel grup alışveriş fırsatları" diyebileceğimiz bir modeli "AppSumo" içeriği ile evrimleştirmiş diyebiliriz.

Trusted Insight yatırımcılar için bir sosyal pazaryeri. Yatırımcılar servis üzerinden bilgi paylaşımında bulunup, platformu kullanarak yatırım gerçekleştirebiliyorlar. 500 Startups'tan Dave McClure'ın yatırımcıları arasında bulunduğu servis sadece davetiye ile üye kabul ediyor.

Sözünü ettiğimiz girişimlere yatırım sürecinin tamamlandığını direkt Bora Uygun'dan doğruladık. Bu sayede daha önce yazdığımız yatırımlarla birlikte toplam 5 farklı Y Combinator girişimine yatırım gerçekleştirilmiş olduğunu söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.