Yeni Viber kısa mesajda daha iddialı

Kullanıcıların akıllı telefonlarına ilk indirdiği uygulamaların başında ücretsiz mesajlaşma ve konuşma uygulamaları geliyor. Bu uygulamalardan biri olan Viber'a bugün yayınlanan bir güncellemeyle beraber birçok yeni özellik geldi.

İlk olarak gözümüze çarpan noktaların başında arayüz geliyor. Viber ve mobil internet üzerinden ücretsiz mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, arayüz konusunda giderek benziyor. Geçen hafta güncellenen WhatsApp'a profil fotoğrafı özelliği gelmişti. Bu özelliğin aynısı yeni Viber'da da mevcut.

Bunun en iyi örneğini Viber'a eklenen mesajlaşma özelliklerinden görmek mümkün. Viber'a eklenen yeni mesajlaşma özelliklerinin başında grup mesajlaşması dikkat çekiyor. 2.2 sürüme sahip olan Viber kullanıcıları, seçtikleri arkadaşlarıyla grup yazışmaları gerçekleştirilebiliyor. Grup yazışmaları gerçekleştirirken konum ve fotoğraf paylaşma özellikleri de aktif olarak kullanılabiliyor.

Öte yandan uygulamaya eklenen yeni özelliklerden bir diğeri HD kalitede sesli görüşme. 3G üzerinden görüşme kalitesindeki artış çok hissedilmese de Wi-Fi üzerinden HD kaliteyi hissetmek mümkün.

  

Güncellemeyle beraber Viber'ın pazar payı hakkında son bilgileri de paylaşalım. Çok değil. Şubat ayında 50 milyon kullanıcıya ulaştığını açıklayan şirket, şu anda 90 milyon kullanıcıya ulaşmış durumda. Kısa mesaj gönderimi rakamlarına baktığımızdaysa Şubat ayından bu güne dört katlık bir artış söz konusu. Şubat ayı rakamlarında Viber'dan aylık 500 milyon kısa mesaj gönderildiğini paylaşmıştık. Şu anda bu rakam 2 milyar.

Ücretsiz konuşma uygulaması olarak piyasaya çıkan Viber'ın, kullanıcıların eğilimlerine göre hızlı bir değişimle beraber kısa mesaja ağırlık verdiğini görüyoruz. Bu yüzde WhatsApp ve Viber'ın rekabet edeceği aşikar. Ancak Viber'da bulunan ücretsiz konuşma özelliği uygulamayı rekabette bir adım öne çıkarıyor.

iPhone, Blackberry, Windows Phone ve Android'ler için Viber güncellemesini buradan yapabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.