Disrupt şampiyonu uberconference 15 milyon dolar yatırım aldı

Disrupt şampiyonu uberconference 15 milyon dolar yatırım aldı

TechCrunch'ın geçen Mayıs ayında düzenlediği Disrupt konferansının şampiyonu UberConference, yeni bir tur yatırım aldı. 15 milyon dolarlık yatırım Andreessen Horowitz ve Google Ventures gibi silikon vadisinin en önemli yatırımcılarından geldi.

Google Ventures yatırımcılarından diyoruz; çünkü fonda yer alan yatırımcılar kendi şahısları adına şirkete yatırım yaptı. Yani Google Ventures fon olarak UberConference'a yatırım yapmış değil.

Kısaca UberConference'tan bahsetmek istiyoruz. UberConference, ücretsiz bir konferans platformu olarak biliniyor. Ancak klasik konferans platformlarından birçok farklı özelliği bulunuyor. Özellikle kullanışlı arayüzüyle ön plana çıkan UberConference'da kullanıcılar gruplar oluşturup, konferansı bu gruplar üzerinden yönetebiliyor. Çevrimiçi olan kullanıcılar bir masa etrafında toplanırmış olarak ekranda beliriyor. Sistemde isteyen veya istenen kullanıcıların mikrofon sesini kapatma, bir süre ayrı gruplara konuşma gibi özellikleri bulunuyor. Platform çeşitli sosyal ağlarla bağlantılı olarak çalışabiliyor.

UberConference'ın TechCrunch Disrupt yarışmasında 50 bin dolar kazanmıştı. 15 milyon dolar yatırım alan UberConference ekibi için TechCrunch'tan aldığı para küçük bir mebla olabilir. Ancak yarışmayı kazanarak daha fazla kişiye kendilerini tanıtmış ve yatırımcıların ilgisini çekmiş gibi görünüyor.

UberConference'ı yakından tanımak için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.