Yandex üniversite rehberini yayına aldı

Her geçen gün Türkiye'deki operasyonlarını hızlandıran Yandex, yeni bir servisini daha kullanıma açtı. Yandex Üniversite Rehberi adındaki yeni servis, üniversiteye girmeye hazırlanan öğrenci adaylarının yardımına koşuyor.

Servisten kısaca bahsetmek gerekirse, Ünversite Rehberi'nde Türkiye'deki tüm üniversiteler ve bölümleri hakkında bilgiler bulunuyor. Arama sonuçlarında yer alan bilgilerde bölüm, şehir, üniversite, puan türü ve başarı sırası filtreleri kullanılabiliyor.  Bu filtreler kullanılarak öğrenci adaylarının istedikleri bölüm ve üniversite bilgilerine hızlıca ulaşması mümkün. 

Serviste ayrıca geçen senelere ait kontenjan, taban puanı, başarı sırası gibi bilgiler bulunuyor. Ünversite Rehberi'nde üniversitelere ayrılan özel sayfalar da mevcut. Yandex'in ana sayfasında bir üniversitenin aratıldığında, tanıtıcı bilgiler, fotoğraflar ve iletişim bilgileri gibi içerikler görüntülenebiliyor.

Üniversite sınavı sonuçlarının heyecanla beklendiği bugünlerde Yandex'in yeni servisi öğrencilerin işini oldukça kolaylaştıracağa benziyor. Bir arama motoru şirketinin üniversite adaylarına özel bir servisi yayına alması önemli bir adım olduğunu düşünüyoruz.

Yandex'in Türkiye'de kullanıma açtığı yeni servisine Ünversite Rehberi'ne Uni.yandex.com.tr adresinden ulaşmak mümkün.

Webrazzi olarak bir hatırlatma yapmak istiyoruz. Temmuz ayının ortalarında yani şu günlerde açıklanması beklenen üniversite sınavı sonuçlarına ÖSYM'nin sitesiden ulaşılabilecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.