Auvintage.com: Ünlüler dünyasından e-ticarete sürpriz bir giriş

Auvintage.com: Ünlüler dünyasından e-ticarete sürpriz bir giriş

Türkiye'de ünlü isimlerin internet odaklı girişimlere adım atmaya başladığını biliyoruz. Bu kategorideki girişimciler arasına katılan son isim Cem Yılmaz'ın eşi Ahu Yağtu oldu. Yağtu auvintage.com ile yeni bir e-ticaret deneyimine adım atacak.

Daha önce secondchanceist.com ile eski/klasik giyim ürünleri satmaya başlayan ve bunların bir kısmını Markafoni ve Limango'da satışa çıkaran Yağtu, Cihangir'deki bu mağazayı kapatarak auvintage.com'a odaklanıyor. Girişim Cem Yılmaz'ın da katıldığı özel bir tanıtım daveti yaptı ve 1 Aralık'ta kapılarını açacak.

Auvintage.com'da neler olacak derseniz Ağtu'nun önceki tecrübelerinden fikir almak mümkün. Ama daha geniş bir vizyon olduğu da ortada. Klasik ve bazı konsept tasarımcılar ürünlerini kendi marka veya kreasyonlarını ile satabilecek. Ürünün inceleme, fotoğraf çekimi vb ek işlemler Au Vintage tarafından gerçekleştirilecek. Bu satışlarda ürünlere özel fiyatlandırma/komisyon oranları belirlenecek.

Herkes 'eskilerini' satabilecek

Ayrıca siteye üye olan her kullanıcı 2. el eşyalarını Au Vintage ekibinin onayından geçtikten sonra satışa sunabilecek. Yani siz de elinizdeki eski (ebeveynlerinizin, dede ve ninelerinizin) kıyafetlerini kıyafet, takı, ev eşyası vb. ürünleri Au Vintage üzerinden satabileceğiniz anlamına geliyor.

Ahu Yılmaz oyuncu/model olması nedeniyle sanat/moda dünyasının içinde. Bu da reklam ve film çekimlerinden çıkan 2. el kostümlerinin sitede satılmasını kolaylaştıracak. Sitede satış yapan her kullanıcı ürünlerini bağış amaçlı sergileyebileceği gibi özellikle film ve reklam kostümleri tarafında sosyal sorumluluk anlamında adımlar atılacak. Hali hazırda secondchanceist.com'un da ANAÇEV'e destek olması da bunun bir göstergesi.

Ünlülerin kıyafetleri de AuVintage'da olacak

AU Vintage'da ünlülerin eski kıyafetleri de ayrı bir kategoriyle yer alacak. Hem kişisel eskilerimiz, hem de sahne dünyasında kısa süreli kullanım için hazırlanan kıyafet, eşya dekor vb. ürünler de değerlendirilecek. Ancak Au Vintage'ın konsepti düşünülürse ekrandaki.com gibi dizi oyuncularının kıyafetlerini sıfırdan satmayacağını ve bu tür girişimlere rakip olmayacağını, kendi yolunda ilerleyeceğini söyleyebiliriz.

Projenin geliştirme tarafıyla Cem Yılmaz'ın dijital ajansı olan ve sinema dünyasıyla yakından çalışan elmalma ilgileniyor ki bu sürpriz değil ve projenin sosyal medyayı aktif kullanacağını gösteriyor.

1 Aralık'tan AU Vintage'da neler olacağını ve ünlülerin internet girişimciliği macerası takip edeceğiz. Ancak bu tür girişimlerin doğru stratejilerle e-ticarete yeni bir ivme kazandıracağını da söylemeden geçmeyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.