Facebook Spool’u da satın aldı… ve kapattı

Facebook Spool’u da satın aldı… ve kapattı

Facebook’un Instagram gibi teknoloji ve servis satın almalarının yanı sıra sürekli bir yetenek avı sürdürdüğünü biliyoruz. Bazı servisler bir ürün olarak değil ama o ürünü geliştiren ekibin beceri ve tecrübeleri açısından Facebook’un ilgisini çekebiliyor. Bunun son örneği de ilgi çeken web içeriğini kaydetmenizi ve daha sonra sakladığınız makale, fotoğraf galerisi veya videoları vaktiniz olduğunda geri dönerek incelemenizi sağlayan Spool.

Satın almanın ilk sinyalleri Cumartesi günü Spool’un blog’unda yayınlanan bir yazı ile ortaya çıktı. Söz konusu yazıda Spool bugüne kadar devam eden beta sürecinde servisi deneyen kullanıcılara teşekkür ediyor ama bundan sonra farklı bir yönde ilerleyeceklerini söylüyordu. Aynı gün içerisinde yayınlanan ikinci bir blog yazısı ise durumu daha net açıklıyor ve Spool’un Facebook tarafından satın alındığını söylüyordu.

Spool siber uzayın derinliklerinde gözden kaybolurken, özellikle mobil alanda tecrübeli olan ekibi ise artık mobilde gücünü artırmanın yeni yollarını arayan Facebook’un kadrosuna katıldı.

2010 yılında eski bir Google çalışanı tarafından kurulan ve oldukça ufak bir ekip tarafından bugüne kadar geliştirilen Spool’un online içeriği saklamasının dışındaki en ilgi çeken özelliklerinden biri de işin sosyal yanı. Spool, kaydettiğiniz içerikleri daha sonra (ister online, ister offline olarak) görüntülemenize izin vermesinin ötesinde arkadaşlarınızla paylaşmanız için de araçlara sahip. Böylece paylaştığınız içerikleri (ki PDF ve Flash gibi dosya türlerini de destekliyor) aynı sizin gibi online ya da offline olarak görüntüleyebiliyorlar.

Tabi bunlar geçmişte kaldı çünkü Facebook’un satın alma bile henüz duyurulmadan yaptığı ilk iş Spool’u kapatmak oldu. Böylece de servisi herhangi bir şekilde Facebook’a entegre etmeyi düşünmediğini, onun yerine satın alma ile birlikte Facebook saflarına katılan Spool ekibini sosyal ağın farklı mobil projelerinde değerlendirmeyi planladığını da göstermiş oldu.

Satın almanın finansal boyutu hakkında henüz bir açıklama yapılmadı fakat Spool’un bir Instagram olmadığı da bir gerçek. Bugüne kadar 1 milyon dolar yatırım almış olan servisin kaça satılmış olduğuna dair bilgilerin bu hafta içerisinde açıklanması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.