59saniye.com: Alkışlarla Yaşıyorum kurucusundan yeni video sitesi

59saniye.com: Alkışlarla Yaşıyorum kurucusundan yeni video sitesi

Niş bir video sitesi olan Alkışlarla Yaşıyorum'u Noktaya satarak dikkat çeken Fatih Aker, yeni bir girişimle kullanıcıların karşısına çıkıyor. 59saniye.com adındaki proje, zamanı dar olan kullanıcılara hitap eden bir video paylaşım sitesi.

59 Saniye'yi duyduğumuzda hemen Fatih Aker ile iletişime geçtik. İlk olarak şunu belirtmeliyiz ki; site şu anda test yayınında. Sitenin prototip olarak bir gecede Word Press'te yapıldığını söyleyen Fatih Aker, gerçek siteyi kodlamaya bu hafta başlayacağını belirtiyor.

Adından da anlaşılacağı gibi sitede en fazla 59 saniye uzunluğundaki videolar yer alıyor. Yani kısa video izlemek isteyen kullanıcılar için birebir. Sitenin '59saniye.com nedir?' bölümündeki açıklama sitenin amacını yeterince açıklıyor: "Duyduk ki: Bir videoyu izledikten sonra ”hayatımın 4 dakika 36 saniyesi boşa gitti” vb. diyenler çoğalmış. Dedik ki: Biz de bir site yapalım ve insanların hayatları boşa gitsin ama hiç değilse bu süre 59 saniyeden fazla olmasın."

'İstisnalar kaideyi bozmaz' uzun videoları izlemekten sıkılmayanlar için düşünülmüş bir kategori. Zamanı bol olan ve uzun video izlemekten sıkılmayacak kullanıcıları bu kategoriden uzun videoları da izleyebiliyor. :)

59saniye.com'da video uzunluk sürelerine göre kategorilere ayrılmış durumda. Bu kategoriler 9'ar saniyelik farklı zaman dilimlerinden oluşuyor. Kullanıcılar böylece video izleyebilecekleri zaman dilimlerine göre kolayca seçim yapabiliyor. Sitenin ana sayfasındaysa en çok izlenen videolar yer alıyor.

Şu anda siteye kullanıcıların video yüklemesi mümkün değil. 59saniye.com'da yer alan videolar site yöneticileri tarafıdan seçiliyor. Ancak kısa bir süre sonra site yeni bir tasarım ve altyapıya kavuşacak ve bu bağlamda kullanıcılar kendi videolarını yükleyebilecek. Öte yandan sitede video kategorisi sınırlaması yok. Bilgilendirici, yaratıcı, film, dizi, animasyon gibi birçok kategoride video yüklenebiliyor.

59saniye.com'un üzerine kurgulanmış bir gelir modeli yok. Ancak sitenin gelir modellerine çok açık olduğunu paylaşabiliriz. 59saniye.com farklı bir konsept ile internet dünyasının ruhuna uygun olarak kısa zamanda daha fazla eğlenmek isteyenlere hitap ediyor. Bu yüzden belli bir ziyaretçi kesimine sahip olabileceğini düşünüyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.