İnternete bağlı televizyonlar neden önemli? [İnfografik]

İnternete bağlı televizyonlar neden önemli? [İnfografik]

Özellikle son yıllarda hayatımızın her alanında değişen tüketim alışkanlıkları tabi ki televizyona da yansıdı. Türkiye'de henüz çok hızlı yaygınlaşmasa da, Asya ve Avrupa'da akıllı televizyon pazarı hızla gelişiyor ve kullanıcılar kablolu televizyonları terk etmeye, internete bağlı akıllı televizyonlara geçemeye çoktan başladı.

İnternete bağlı olarak çalışan ve televizyon özelliği taşıyan aygıtlar aracılığıyla izlenen videoların oranı da gittikçe yükseliyor. Kullanıcılar gerek akıllı telefonlardan, gerek tabletlerden gerekse de internete bağlı bu cihazlardan ciddi vakit ayırarak bu videoları izliyorlar. Tremor Video tarafından hazırlanan infografikte en çok dikkat çeken verilerden birisi, internete bağlı TV izleyicilerinin yüzde 90'ının video izlemesi, diğer internet işlevlerine fazla ilgi göstermemesi.

Yayın akışlarının yavaş yavaş tarih olduğu bir döneme giriyoruz. Kullanıcılar film ve dizileri istedikleri zaman ve istedikleri bölümden başlayarak izleyebilliyor. Bu aynı zamanda reklamcılar için de çok önemli bir konu, çünkü yeni alışkanlıklarla birlikte video reklamcılığı ve internet reklamcılığı da değişiyor. Belki ilerleyen yıllarda, kişiselleştirilmiş ve ilgi alanlarına yönelik TV reklamlarıyla karşılaşacağız akıllı televizyonlarımızda. İşte kullanıcıların internete bağlı televizyonlarında ve diğer aygıtlarında video izlemeye ayırdıkları haftalık saatleri gösteren infografik.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.