Eric Schmidt: "Otomobil için üreticilerle görüşüyoruz"

Eric Schmidt:

Akıllı gözlükle teknoloji dünyasına yeni bir boyut kazandıran Google, ikinci silahı olan sürücüsüz otomobil projesinde ilerlemeye devam ediyor. Allen and Co.’s Sun Valley Konferansı'na katılan Eric Schmidt, sürücüsüz otomobil hakkında yeni haberler paylaştı.

TechCrunch'ta yer alan habere göre Eric Schmidt, sürücüsüz otomobil projesi için tüm otomobil üreticileriyle görüşmeye başladıklarını ifade ediyor. Google'ın tüm otomobil üreticileriyle görüşmesi, sürücüsüz otomobilin üretimine başlanıyor anlamına gelmiyor. Zaten Eric Schmidt de sürücüsüz otomobil üretimi için projenin tam olarak hazır olmadığını belirtiyor.

Eric Schmidt'in paylaştıkları arasında Türkiye'deki otomobil kullanıcılarını yakında ilgilendiren bir konu; hız limiti. Şu anda otomobilde hız limiti olduğunu söyleyen Schmidt, sözlerine şu şekilde devam ediyor. "Sürücüler hız limitli otomobil kullanmak istemiyor. Bu yüzden hız limiti olmayan bir prototip üzerinde çalışıyoruz. Gerekli testleri gizli bir yarış pistinde gerçekleştiriyoruz." Yarış moduna alınmış bir sürücüsüz otomobilin videosunu yukarıda izleyebilirsiniz.

Sürücüsüz otomobil sisteminin nasıl çalışacağı konusunda bazı bilgiler veren Eric Schmidt, uçak gibi istenildiği zaman sürücüler tarafından da kullanılabileceğini ifade ediyor. Bu bilgiye göre otomobilin konsolunda kırmızı büyük bir düğme bulunuyor. Bu düğmeye basıldığında otomobilin kontrolü sürücüye geçiyor.

Trafik kazalarının önüne geçecek

Eric Schmidt'in konuşmalarından son olarak paylaşmak istediğimiz konuysa alkollü sürücüler. Sadece ABD'de 35 bin kişinin alkollü otomobil kullanmaktan dolayı öldüğünü söyleyen Eric Schmidt, sürücüsüz otomobil projesiyle bu ölümlerin önüne geçerek, otomobil pazarında etkin rol oynayacaklarını iddia ediyor.

Google İcra Kurulu Başkanı Eric Schmidt, sürücüsüz otomobil projesinde şüphesiz ABD pazarını göz önünde bulunduruyor. Google sürücüsüz otomobilini Türkiye ve özellikle son günlerde çok tartışılan İstanbul trafiğinde ne yapacağını merak ediyoruz. Bizce Google sürücüsüz otomobili en büyük sınavını İstanbul köprü trafiğinde verecektir. :)

Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Google sürücüsüz otomobili test etmişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.