Zaman tüneli Facebook sayfalarındaki sekmeleri vurdu

Zaman tüneli Facebook sayfalarındaki sekmeleri vurdu

Facebook yeni sayılabilecek uygulaması Zaman Tüneli’ni kullanıma soktuğundan beri Facebook kullanım alışkanlıkları da önemli ölçüde değişti. Her ne kadar çoğu kullanıcı yeni yapıya artık alışmış olsa da, hala Zaman Tüneli’ne ayak uyduramayanlar da var. Fakat kullanıcı profillerinden marka sayfalarına kadar Facebook’un tamamında kullanıma başlanan Zaman Tüneli artık sosyal medya kullanımı ve daha önemlisi sosyal medya pazarlaması açısından göz ardı edilemez bir yere sahip.

Facebook ölçümleme hizmeti sunan PageLever’ın gerçekleştirdiği bir çalışma ise Zaman Tüneli’nin bir dönem çok popüler olan marka sayfalarındaki sekme kullanımına çok ciddi oranda darbe vurduğunu ortaya koydu.

Araştırmaya göre farklı sekmelerde sayfa ve markaya ait farklı ve özel içerikler sunan firmalar, Zaman Tüneli’nin hayatımıza girdiği geçtiğimiz aylar boyunca sekme kullanımında yüzde 53’e varan düşüşler gözlemliyorlar.

Her birinin 10 binden fazla beğenisi olan 500 civarında sayfaya ait verilerin incelenmesi ile ortaya çıkan bu rakam, kullanıcıların etkileşimini artırmak için farklı sekmelerde farklı içerikler sunan firmaların giderek bu emeklerinin boşa gittiğini ortaya koyuyor.

Zaman Tüneli öncesindeki dönemde sayfalardaki sekmelerin sağladığı etkileşim oranını önce Zaman Tüneli’nin bir seçenek olarak sunulduğu dönem ve ardından da zorunlu kullanımın başladığı dönem karşılaştırılmış. İlk bölümde sekmelerle etkileşimdeki düşüş görülebiliyor ama özellikle ikinci bölümde daha da çarpıcı bir şekilde düşüş devam ediyor.

Zaman Tüneli’nin Facebook’ta pek çok şeyi değiştirdiğini zaten biliyoruz ama özellikle pazarlama açısından bakıldığında, bu konu ile uğraşanların elindeki bir aracın etkisini düşürmüş olması, Facebook’ta özel içerik üretmenin eskisi kadar değerli bir çaba olmayabileceğini düşündürüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.