Erkekler Google+’tan, Kadınlar Facebook’tan [İnfografik]

Erkekler Google+’tan, Kadınlar Facebook’tan [İnfografik]

Erkeklerin Mars’tan, kadınların Venüs’ten olduklarını zaten biliyoruz, peki söz konusu sosyal web olunca farklılar nerede başlıyor, nasıl ortaya çıkıyor, bunu hiç merak etmiş miydiniz? En azından Digital Flash merak etmiş ve kadınlarla erkeklerin sosyal ağlardaki farklı ilgilerini ve kullanımlarındaki değişiklikleri araştırarak, tüm bu bilgileri bir infografikte toplamış.

Kadın ve erkeklerin sosyal web’deki varlıklarına karşılaştırmalı olarak yer veren infografiğin sonunu en baştan söyleyelim, kadınlar öndeler. Bunun çoğunluk için büyük bir sürpriz olduğunu sanmıyorum, zaten daha önce pek çok benzer araştırma ile kadın kullanıcıların sosyal ağ siteleri ile daha ilgili ve daha aktif olduklarını biliyorduk.

Fakat önemli bir nokta şu; sosyal web’de erkeklerin de çoğunlukta olduğu bölgeler var. İşte size internetin sosyal kesimlerinde ortaya çıkan farklı kadın ve profilleri…

Araştırma ABD’de yapılmış olsa da ortaya çıkan rakamların (özel durumlara sahip bölgeler dışında) pek çok ülkede aşağı yukarı benzer şekillendiğini düşünmek yanlış olmayacak. Örneğin araştırmada sosyal ağ sitelerinin kullanıcılarının yüzde 56’sının kadın olduğu ortaya çıkmış. Kadınlar gerçekten de pek çok ülkede sosyal ağların kullanımında erkeklerden geri kalmıyorlar.

Mahremiyet konusunda ise erkeklerden daha hassas oldukları da bir gerçek. Sosyal ağ kullanıcı kadınların yüzde 67’si profillerinin herkese açık olmasını tercih etmiyorlar. Erkeklerde bu oran yüzde 48. Ayrıca internet üzerinde arkadaş silme konusunda kadınlar daha acımasız. Kadınların yüzde 67’si, erkeklerinse yüzde 58’i en az bir kez arkadaş listelerinden birisini silmişler.

Fakat erkeklerin de önde oldukları bir rakam var. Araştırmaya göre sosyal ağlarda yaptıkları paylaşımlardan daha sonra pişman olma oranı erkeklerde, kadınların tam iki katı

Dünyanın en büyük iki sosyal ağ sitesinde kadın kullanıcı sayısı gözle görünür oranda daha fazla. Facebook’ta kadınların oranı yüzde 58 iken, Twitter’da bu oran yüzde 64’e çıkıyor. Pinterest ise yüzde 82 ile neredeyse tamamen kadınların egemenliğinde.

LinkedIn ise erkeklerin öne çıktığı sosyal ağlar arasında görünüyor. Kullanıcılarının yüzde 63’ü erkek olan LinkedIn dışında erkeklerin hakim oldukları Google+’ta oran yüzde 71, Reddit’te ise yüzde 84.

Tagged ise yüzde 51 kadın ve yüzde 49 erkek nüfusu ile dengeyi sağlayabilen ender sosyal ağ sitelerinden biri olarak göze çarpıyor.

İşte bu tüm bu rakamlar ve daha fazlasını içeren infografik…

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.