Twitter lokasyon bazlı reklamlar için atağa hazırlanıyor

Twitter lokasyon bazlı reklamlar için atağa hazırlanıyor

500 milyonu aşkın kullanıcısıyla internetin en aktif sosyal ağlarından biri olan Twitter bugüne kadar iş modeli konusunda istediği seviyeye bir türlü ulaşamadı. Buna rağmen bu konudaki çalışmalarını bütün hızlıyla sürdürüyor. Denenen yöntemler arasında gelirlerini artırmayı hedefleyen satın almalar da var. TechCrunch’ın iddiasına göre Twitter bu konudaki son hamlesini bir satın alma ile atmaya hazırlanıyor.

Peter Ha’in “sağlam bir kaynak”tan aldığını söylediği habere göre Twitter, lokasyon bazlı kayıtları anlamlı verilere dönüştürmek konusunda uzmanlaşmış Sense Networks’ü bünyesine katmaya hazırlanıyor. Özellikle yerel lokasyon bazlı reklamlar alanında Twitter’a önemli katkılar sağlaması muhtemel olan Sense Networks’ün satın almasına dair her hangi bir rakam ise henüz telaffuz edilmedi.

2003 yılında kurulan ve bugüne kadar 9 milyon dolar yatırım almış olan Sense Networks özellikle MacroSense isimli ürünü ile tanınıyor. Bu ürün mobil cihazlar tarafından üretilen lokasyon bazlı bilgileri işleyerek, ortaya anlamlı ve kullanılabilir veriler çıkmasını sağlıyor. Ham lokasyon bazlı bilgilerin anlamlandırılması da özellikle kullanıcılara lokasyon bazlı ve ilgili reklamlar gösterilmesinin önünü açıyor.

Firmanın dikkat çeken deneysel bir ürünü ise CitySense ismini taşıyor ve şehirlerde kullanıcıların daha yoğun olduğu bölgeleri kolayca ve gerçek zamanlı olarak keşfetmeyi sağlıyor. CitySense bu anlamda sosyal bir navigasyon işlevi görüyor.

Peki Twitter gerçekten Sense Networks’ü satın alır mı? Bu son derece muhtemel çünkü lokasyon bazlı yerel reklamlar sunabilmek yapısı itibariyle Twitter’a son derece uygun. Bu konuda oldukça gelişmiş bir teknolojiye sahip olan Sense Networks de ideal bir aday. Eğer bu satın alma gerçekleşirse Twitter’ın bugüne kadar yaptığı en mantıklı satın almalardan biri olmaya aday…

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.