Microsoft’un 6,3 milyar dolarlık satın almadan zararı 6,2 milyar

Microsoft’un 6,3 milyar dolarlık satın almadan zararı 6,2 milyar

aQuantive satın alması Microsoft tarihinin en büyük satın almalarından biriydi. Yazılım devinin 2007 yılında çok büyük umutlarla satın aldığı online reklam ağı aradan geçen zaman içerisinde beklenen büyümeyi gösteremeyince aynı zamanda Microsoft’un en büyük hayal kırıklıklarından da biri haline geldi.

Microsoft yayınladığı bir basın bülteninde ağırlıklı olarak aQuantive çerçevesinde faaliyet gösteren online servisler departmanın nominal değerinin 6,2 milyar daha düşük olarak düzenlendiğini resmen duyurdu. Bu tablo çok kaba bir hesapla 6,3 milyar dolarlık satın almadan geriye sadece 100 milyon dolarlık bir değer kaldığını gösteriyor.

Microosft basın bülteninde 6,3 milyar doların tamamı nakit olarak ödenerek satın alınan aQuantine’in online reklam alanında firmaya önemli araçlar sağladığını, buna rağmen geçen zaman içerisinde beklenen büyümeyi gösterememiş olmasının ortaya çıkan bu tabloya önemli ölçüde etkisi olduğunu da belirtti.

Tüm bunlara rağmen Microsoft gelecekten umutlu. Bing’in pazar payının artıyor olmasının online reklam gelirlerini de olumlu etkilediğini belirten firma, bununla beraber online servisler departmanın da büyümeye devam etmesini beklediklerini fakat bu beklentilerin daha önceki öngörülerin altına kalmasının muhtemel olduğunu dile getirdi.

Yüksek miktarda nakte sahip firmaların satın almalarda normal değerlerin üzerine çıktıklarına dönem dönem şahit oluyoruz ama aQuantine örneğindeki kadar büyük bir zarara da şimdiye kadar çok fazla rastlamamıştık.

Bu gelişmeden sonra gözler bir kez daha Facebook’un 1 milyar dolarlık Instagram ve Microsoft’un 1,2 milyar dolarlık Yammer satın almalarına döndü.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.