Android uygulamaları artık Mac'te kullanılabilecek!

Android uygulamaları artık Mac'te kullanılabilecek!

Gelecekte çapraz platformlar arası uygulama erişiminin ne aşamaya geleceği meçhul. Şimdilik elimizde olan Bluestacks ile Android uygulamalarını Windows üzerinde çalıştırabilmekti. Artık Bluestacks ile Mac kullanıcıları da Android uygulamalarını bilgisayarlarında kullanabiliyor.

Bluestacks, bilgisayarınıza indireceğiniz bir uygulama üzerinden bazı Android uygulamalarını kullanabilmenizi sağlıyor. 10 mühendisin (kurucular arasında eski McAfee mühendisleri var) 2 yıllık çalışması sonucunda Android uygulamalarını Windows'a (Windows XP, Windowx Vista, Windows 7) taşımayı başarmış.

2011'in Ekim ayında test sürümü kullanıma sunulan yazılım 3 ayda 1 milyon kişi tarafından indirilmiş ve CES 2012'de Windows 8'de Android uygulamalarının çalışmasını sağladığı için 'en iyi yazılım ödülü' kazanmış.

https://www.youtube.com/watch?v=9RaUzBH-Unc?version=3&hl=en_US&rel=0

Asus'un Bluestacks'ı 30 milyon bilgisayara ön yükleme ile sunması girişimi güçlendirmiş ve Android uygulamaları Mac'e de uyarlanmaya başlanmış. Şu anda Mac'te 17 Android uygulamasıyla çalışan Bluestacks, önümüzdeki dönemde bu uygulamaların sayısını artırmayı hedefliyor.

Bluestacks'deki Android uygulamaları işbirliği yapılan ve bu platformlararası kurguyu sağlayan uygulama geliştiricilerinden oluşuyor. Evernote, Handy Games, Creative Mobile ve Pulse bu geliştiriciler bazıları. Girişimin gelecek vaadettiği Andreessen Horowitz'in de dahil olduğu yatırımcılardan 14 milyon dolarlık yatırım almasıyla kendini gösteriyor.

Özellikle çoklu oyunculu oyunlarda çapraz platform erişiminin sağlanması Bluestacks için ciddi bir fayda sağlayabilir. Ancak ilerleyen zamanda sonucun kimin lehine olacağını kestirmek biraz zor görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.