Facebook 'arkadaş edinme' tecrübesini değiştiriyor

Facebook'un hayatlarımızı değiştirdiği tartışılmaz bir gerçekti ve şimdi de Facebook 'arkadaş edinme' deneyimini baştan aşağıya değiştirecek bir yenilikle karşımızda.

Özellikle bu yıl dilimizden düşmeyen mobil ve konum tabanlı gibi ifadeler, Facebook'un sahip olduğu bu yeni özelliğin kozu. Çünkü Facebook, bu yeni özellikle, çevrenizdeki kullanıcılarını buluyor ve sizi 'arkadaş olmaya' teşvik ediyor.

Aslında bu özelliğin çok da sürpriz olduğunu söyleyemeyiz. Çünkü Mayıs ayının başında sizlerle Facebook'un IPO öncesi yaptığı bir satın alma haberini paylaşmıştık. Bu haberi ben kaleme almıştım ve Facebook'un Glancee satın almasından bahsetmiştim. Glancee hizmeti ile benzer özellikler taşıyan hizmetin adı Find Friends Nearby. Çevrenizdeki arkadaşları buluyor ve o kişilerle Facebook'ta arkadaş olmanızı sağlıyor. Bu projede, Glancee yetenek satın alması ile Facebook'a transfer olan ekibin parmağı var mıdır bilinmez ama, bir sonraki adım, ilgi alanlarına göre yakınızdaki Facebook arkadaşlarını keşfetmek olabilir.

Find Friends Nearby adlı servise http://fb.com/ffn adresinden erişebiliyorsunuz. Bu servise mobil aracılığı ile girdiğinizde, sizden konumunuzu kullanmak için izin almak isteyen bir uyarı ile karşılaşıyorsunuz. Onayladığınızda yeni servis, GPS özelliğini kullanarak, yakınızdaki diğer Facebook kullanıcılarını buluyor. Sonra da çıkan listede konu komşuyu ekleyebiliyorsunuz. :)

Yeni gelen Find Friends Nearby özelliği hakkında neler düşünüyorsunuz, sizce bu yeni özelliği nasıl kullanacağız?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.