Acer: Microsoft, Apple’ın yöntemleri ile başarılı olamaz

Acer: Microsoft, Apple’ın yöntemleri ile başarılı olamaz

Microsoft’un ses getiren tableti Surface karışık yorumlar almaya devam ediyor. Bir kesim Surface’i çok olumlu tepkilerle karşılarken, diğer bir grup ise Microsoft’un tablet stratejisinin uzun vadede başarılı olmasına şüphe ile yaklaşıyor. Şimdiye kadar ağırlıklı olarak kullanıcılar ve basın bu konuyu gündeme taşımıştı ama sonunda büyük firmalardan biri de sessizliğini bozdu.

Dünyanın en büyük dördüncü PC üreticisi Acer’ın başkan yardımcısı Oliver Ahren, Microsoft’un tablet stratejisinde Apple’ın yöntemini izlemesinin uzun vadede sorular doğuracağını ve Microsoft’un bu şekilde başarılı olmasının şüpheli olduğunu söyledi. Ahren bunun yerine Microsoft’un en iyi bildiği işi, yani yazılım geliştirmeyi sürdürmesi gerektiğini savundu.

Ahren, Microsoft’u bugünlere getiren stratejisini Apple’ın kendi yöntemleri ile yakaladığı başarı yüzünden değiştirmesinin neden doğru bir hamle olmadığını şu sözleri ile açıkladı: “Microsoft dünya çapında 2 düzinenin üzerinde üretici ile yakın ilişkilere sahip, oysaki Apple tek başına hareket ediyor ve büyük oranda kendi istediği her şeyi gerçekleştirebiliyor. Microsoft PC sisteminin bir parçası. Önemli ve tamamlayınca bir parça ama yine de sadece bir parça.”

Aslında Microsoft’un kendi tabletini üretme projesinin bugüne kadar yakın çalıştığı pek çok üreticiden tepki alması bekleniyordu, dolayısıyla Acer’ın bu çıkışı sürpriz değil. Asıl önemli olan Microsoft’un Apple ile Apple’ın yöntemi ile mücadele etmeye çalışırken, kendi iş ortaklarının hem ilk tepkilerini, hem de uzun vadede ortaya çıkabilecek sıkıntılarını giderip gideremeyeceği.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.