Facebook reklam ağı tüm internete yayılıyor

Facebook reklam ağı tüm internete yayılıyor

Facebook, çok çarpıcı bir hamle gerçekleştirdi ve şu anda sadece Facebook üzerinden yayınladığı reklamları kendi network'ü dışında olan bir internet sitesi, Zynga.com'da kullanmaya başladı.

Haberin bu kadar dikkat çekici olması, Facebook'un reklam modelinin gelecekte artık tüm internete açılacak olma ihtimali.

Bir varsayım olduğunun altını çizerek, Facebook reklam network'ünü artık sadece üyelerine değil, tüm internete açabileceği ihtimali var. Belki de böylelikle gelecekte web sitenize, Facebook'tan reklam alabilecek ve Facebook'un reklam yayıncısı olabileceksiniz.

Bu durum, Facebook'u internet reklamcılığı konusunda pek çok şirkete rakip yapabilir. Zynga'da yayınlanmaya başlayacak reklamların nasıl bir getirisi olacağını da elbette merakla bekliyoruz.

Gelen yenilik sonrasında her iki şirketin de borsadaki bilgilerini baktığımızda ise, Facebook'un reklam ağının tüm internete açılmak için bu ilk adımı, olumlu bir etki yaratmış gibi gözüküyor. Facebook hisseleri yüzde 4.5 artışla 33.28 dolar, Zynga hisseleri ise yüzde 4.6 artışla 5.99 dolar seviyesine ulaştı.

Bu arada son olarak eklememiz gereken durum, Zynga'da Facebook connect sisteminin olması. Bu da Facebook'un reklam sisteminin bir parçası olacak. Çünkü kullanıcıların bir Facebook reklamını gördüklerinde, aynı zamanda Facebook'ta login yapmış durumda olmaları çok önemli. Facebook yine bu özellik sayesinde, reklam almak isteyen web sitelerindeki Facebook connect ile üyelik sistemini teşvik edici bir özellik olacaktır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.