Mobil uygulamalara da Facebook “Beğen” özelliği geliyor

Mobil uygulamalara da Facebook “Beğen” özelliği geliyor

Facebook’un “beğen” düğmesi artık uluslararası seviyede kabul görmüş bir sembole dönüştü. İnternet üzerinde hoşumuza giden ve görüşüne katıldığımız hemen her şey için tıklayacak bir “beğen” düğmesi arar olduk. Web siteleri üzerinde bu pek sorun değil çünkü Facebook’un yaygınlaşması ile hemen tüm siteler de aradığımız o mavi düğmeyi görebiliyor. Fakat yaygınlıkları giderek artan mobil tarafta beğeniyi aynı şekilde ifade edecek bir enstrüman bulunmuyor.

En azından bulunmuyordu. Fakat Facebook’un geliştirici blog’unda yayınlanan bir yazı ile artık mobilde de “beğen”me döneminin başladığı resmen duyuruldu. Andrew Rothbart imzalı yazıda mobil geliştiricilerin de artık uygulamalarına beğen düğmesi ekleyebilecekleri ve düğmenin ne gibi özelliklere sahip olacağı anlatılıyor.

Özetle mobile beğen geliyor ama web’dekinden biraz daha farklı çalışacak…

Bu özellik sayesinde bir kullanıcı bir mobil uygulama üzerindeki paylaşımınızı beğenecek olursa, bununla ilgili bilgiyi doğrudan Facebook üzerinden görebiliyorsunuz. Fakat web’dekinden farklı olarak mobilde beğenme süreci tam olarak otomatik değil. Kullanıcıların önce beğenilerinin paylaşılması için onay vermeleri gerekiyor. Bu sayede de kullanıcılar için farkında olmadan beğenilerinin bir anda herkes tarafından görülmesinin de doğurabileceği olası sıkıntıların da önüne geçilmesi planlanıyor.

Facebook’un mobildeki beğenme özelliğini kullanmak için uygulamaya özel bir düğme yerleştirmek de gerekmiyor. Uygulama üzerinde var olan herhangi bir düğmeye beğenme özelliği de eklenebiliyor.

İlk etapta Foursquare ve Instagram’da kullanılmaya başlanan bu özellik kısa sürede diğer mobil uygulamalarda da kullanılmaya başlanacak.

Bu yeni özellik sayesinde Facebook da uzun zamandır hız vermeye çalıştığı mobildeki varlığını güçlendirme stratejisinde çok önemli bir adım atmış oluyor. “Beğenme” kavramının sosyal ağ sitesinin gelecek planları içerisinde çok önemli bir yer tutan mobil dünyaya yayılması hem büyümesi, hem de halen tartışılan hisse değerleri üzerinde olumlu bir etki yapacağı kesin.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.