Opera Mini'ye Yandex desteği geldi

Arama motorları arasındaki rekabetin bir kısmı tarayıcıların varsayılan arama motoru seçimlerinden geçiyor. Bu anlamda eli güçsüz olan Yandex, ilk adımını attı.

Yandex, iOS ve Android için geliştirilen özel bir Opera Mini versiyonuna varsayılan arama motoru oldu. Yandex en çok kullanılan servislerini Opera Mini'ye entegre ettiği Yandex Opera Mini ismindeki uygulama ile AppStore'da ve Google Play'de yerini aldı.

Yeni Opera Mini'nin arama, e-posta, hava durumu ve haberler gibi servislerinin Yandex tarafından desteklendiğini görüyoruz. Uygulamasının simgesinde de değişikliğe gidilmiş.

Google Chrome kullanımının yükselmesi şirketin arama motoru pazarındaki payını arttırmasına veya en azından düşmemesini sağlıyor. Aynı şekilde Microsoft da tarayıcısı olan Internet Expolorer'da ön tanımlı arama motorunun Bing! olması, şirkete ciddi bir trafik sağlıyor. Öte yandan Google'ın Firefox'ta varsayılan arama motoru olmak için ödediği milyonlarca dolar var.

Yandex ilk adım olarak Opera'ya Yandex markalı bir mobil tarayıcı oluşturdu. Bu ortaklığın vereceği olumlu sonuç Yandex'in Opera'yı PC'lerde de ön tanımlı olmasının önünü açabilir. Her ne kadar Statcounter verilerine göre Opera tarayıcı pazarında son sırada yer alıp herhangi bir büyüme göstermese de, her iki taraf için olabilecek bir anlaşmanın 'win-win' yani kazan-kazan anlaşması olacağını düşünüyoruz.

Bunun yanı sıra borsada hayal kırıklığına uğradı diyebileceğimiz Facebook'un, Opera'yı satın alarak Google karşısında önemli bir adım atabileceği konuşuluyor. Yandex ile anlaşan Opera'nın Facebook'a satılması, şirketin alehine dönen tüm eleştirileri lehine çevirebilir.

Yandex'li Opera Mini, iOS ve Anroid işletim sistemleri için kullanılabilir durumda.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.