Chrome tarayıcı pazarında liderliğe yükseldi

Chrome tarayıcı pazarında liderliğe yükseldi

Google'ın internet tarayıcısının hızlı yükselişi devam ediyor. Chrome, Türkiye'de en çok kullanılan internet tarayıcısı olduktan sonra, şimdi de küresel anlamda birinciliğini ilan etti.

Statcounter'ın verilerine göre 18-21 Mayıs arasında Chrome burun farkıyla olsa da tarayıcı pazarında ilk sırada yer alıyor. Belirtilen dönemde Chrome'un tarayıcı pazarından aldığı pay yüzde 33 okurken, Internet Explorer'ın yüzde 32 payla ikinci sıraya gerilediği görülüyor.

Listede emekçi takımının tarayıcısı Firefox üçüncü. Aynı dönemde Firefox'un yüzde 26'lık bir pay aldığını görüyoruz. Dördüncü sırada yüzde 7 payla Apple'ın tarayıcısı Safari yer alırken, Opera yüzde 1'e yakın payla sonuncu oluyor.

Chrome'un liderliğe oturmasının en büyük nedenlerinden biri Google. Kullanıcılar artık arama kelimesini neredeyse Google olarak algılıyor. Hatta 'googlelamak' diye bir fiil bile türemiş durumda. Arama hizmetini kolaylaştıran Chrome da kuşkusuz bu nimetten faydalanıyor ve faydalanmaya da devam edecek gibi görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.