Mozilla Junior: Mozilla'dan iPad için sıradışı tarayıcı atağı

Mozilla Junior: Mozilla'dan iPad için sıradışı tarayıcı atağı

İnternete açılan penceremiz olan web tarayıcıların rekabeti şimdiye kadar daha çok kişisel bilgisayarlar üzerindeydi. Akıllı telefonlar ise rekabetin yeni boyutu oldu. Henüz kızgın bir rekabet olmayan tablet dünyasında ise büyük rekabetin ilk oyuncuları öne çıkmaya başlıyor.

Daha önce Fennec ile mobildeki rekabette geri kalmayacağını, hatta tablet pazarına giriş yapacağını gösteren Mozilla, iPad için yeni bir tarayıcı geliştiriyor.

Geliştirilen yeni tarayıcının adı Junior. Sezgisel bir arayüze sahip. Tam ekran web deneyimi sunuyor ve sekmeler ortada yok.

Mozilla Junior, sıradışı bir tarayıcı olarak öne çıkıyor ve bu haliyle mobil uygulamaların kendini web tarayıcılara bırakabileceği fikrine ilham veriyor. Bir web sitesi görüntülerken tarayıcı üzerinde sadece 2 düğme görüyorsunuz. İşlevsellik bu iki düğmeye yüklenmiş durumda.

Mozilla Junior, tıpkı Safari mobil, Android ve Blackberry tarayıcıları gibi Webkit tabanlı. Henüz bir kaç aylık çalışmanın ürünü ve sıradışı tasarımını bir adım daha ileri taşımak istiyor. Arama sekmeleri ve arkadaşlarla paylaşım yapabileceğiniz bir yapı bunlardan bazıları.

iPad'e özel hazırlanan Junior'ın ne zaman piyasada olacağı açıklanmadı ama Chrome'un iOS'a özel sürümünün yakında yayınlanması bekleniyor. Mozilla'nın ne kadar iyi bir zamanlama yapacağını merakla bekliyoruz. Zira Mozilla mobilde şimdiye kadar ciddi bir pay alamadı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.