İnternet şirketlerinin halka arzı başka bahara

İnternet şirketlerinin halka arzı başka bahara

İnternet şirketlerinin halka arz imtihanları devam ediyor. Büyüğü küçüğü farketmeden borsa birçok internet şirketinin değerini yutuyor. Son örneğin Facebook olduğunu hepimiz biliyoruz artık.

TechCrunch'ın haberine göre borsa konusunda uzman şirketlerden biri olan Goldman Sachs'tan Anthony Noto, internet şirketlerine ABD işçi bayramına yani 3 Eylül tarihine kadar borsa hayallerini ertelemelerini öneriyor. İnternet, telekomünikasyon ve medya sektörleriyle ilgilenen Noto, halka açılacak internet şirketlerinin iş modellerinin iyice oturmuş olması gerektiğini söylüyor. Anthony Noto, "Bu dönemde halka açılacak internet şirketleri değer kaybını göze almalı" uyarısında da bulunuyor.

İnternet şirketlerinin bu dönemdeki borsa performanslarına baktığımızda Anthony Noto'nun sözlerini destekler nitelikte olduğunu görüyoruz. Özellikle Facebook neredeyse bir ay gibi kısa bir sürede hisse başı 42 dolardan yaklaşık 28 dolara kadar geriledi. Zynga ise halka açıldıktan kısa bir süre sonra toplamda 14 milyar dolar değere kadar ulaşmıştı. Ancak şirket şu anda toplamda 3.7 milyar dolar değere kadar düşmüş durumda.

Noto gibi düşünen firmalar az değil. ABD'li internet şirketlerinden Kayak Software'in halka açılması bekleniyordu son zamanlarda. Turizm kategorisinde bir e-ticaret sitesi olan Kayak.com, 2010 yılında bu yana halka açılmak için doğru zamanı bekliyor. Ancak Facebook ve Zynga örnekleri Kayak.com'un halka açılma süresini başka bahara bırakmış durumda.

İnternet şirketlerinden Rus sosyal ağı  VKontakte de halka arzı erteleyen şirketler arasında bulunuyor. Sadece ABD'de değil, tüm dünyada internet şirketleri halka arzı bir kez daha düşünmeye başladı. Bu erteleme sebeplerinin başında internet şirketlerinin gelir modellerinin tam olarak oturmamış olması geliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.