Web sitelerini mobile davet eden Gomo artık Türkçe

Web sitelerini mobile davet eden Gomo artık Türkçe

Google Nisan ayında web sitelerinin mobile uyumunu analiz etmek ve mobil web site oluşturulmasını sağlamak için HowtoGoMo.com'u yayına almıştı. İngilizce yayına başlayan hizmet artık Gomo.com.tr altında Türkçe hizmet veriyor.

Google Türkiye blogundan haberini aldığımız bu yenilikte web sitelerinizin mobil cihazlara ne kadar uygun olduğunu GoMoMetre ile ölçebilir, daha mobil uyumluluğunu arttırmak için gerekli araç ve kaynakları kullanabilir ve mobil web sitenizi oluşturabilirsiniz.

Google Türkiye bir açıklama yapmamış ama daha önce web sitelerinin akıllı telefon ve tabletlere özel mobil sürümlerine 12 ay süresince ücretsiz olarak sahip olunabileceğini açıklamıştı. Ourmobileplanet.com ise daha önce Türkçe olarak yayına başlamıştı.

Google, bir mobil işletim sahip olması açısından mobil değişimi oldukça önemsiyor ve mobile geçişte de internet kullanıcılarının yanında olan ilk şirket olmak istiyor. Analiz ve reklam servislerinin mobil tarafa aynı pazar payı ile geçişini de bir bakıma garantiliyor.

Gomo'da mobil ortamın neden önemli olduğuna, bu konuda verilen 10 ipucuna, araştırmalara ve başarı hikayelerine ulaşabilirsiniz. Ama Google Türkiye bloguna yorum yapmanız halen mümkün değil.

Bu arada Google'ın Think Insights toplantılarının bugün ilk kez Türkiye'de düzenlendiğini de paylaşalım.

GÜNCELLEME: Web sitenizi mobile taşıyacağınız 12 ay ücretsiz olarak sunulan aracın gomo.dudamobile.com adresinden erişebileceğiniz bir hizmet olduğunu öğrendik. Buna göre verilen bu hizmetin yıllık bedeli yaklaşık 200 TL (108 dolar).

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.