İlk çeyrekte 331 milyon Androidli cihaz servise açıldı

İlk çeyrekte 331 milyon Androidli cihaz servise açıldı

Anroid işletim sisteminin bu kategoride en fazla pazar payına sahip olduğu herkesin malumu. ABD pazarının yüzde 60'ına sahip olan Android, tam gaz büyümeye devam ediyor. Araştırma şirketlerinin ve Android yöneticilerinin paylaştığı son rakamlara göre işletim sisteminin aktivasyon sayısı birinci çeyrekte de büyüme gösterdi.

Aktivasyon rakamlarındaki büyümeyi ilk olarak Android yöneticisi Andy Rubin'in ağzından aktaralım. Şirketten ayrılması sık sık gündeme gelen yönetici, tek bir Tweet ile hem dedikodulara hem de Android aktivasyon rakamını açıklık getirmiş oldu.

Andy Rubin, Tweet'inin ilk cümlesinde Google'dan ayrılma gibi bir planının olmadığını belirtti. Rubin'in ikinci cümlesiyse şirketten ayrılmama düşüncesine açılık getirdi ve Anroid işletim sisteminin günde 900 bin kez aktif edildiğini söyledi. Rubin geçen Şubat ayında günde 850 bin cihazın aktif olduğunu söylemişti. Paylaşılan bu rakamın üzeriden 4 ay geçtikten sonra günde 50 binlik bir artış olduğunu görüyoruz.

Android'te aktivasyon rakamlarının büyümesine dair ikinci kaynak Market Research'ün araştırması. Buna göre aktive edilmiş Androidli akıllı telefonların sayısı 2012 yılı birinci çeyrekte 331 milyona ulaştı. 2011 yılı son çeyrekte 250 milyon Android işletim sistemli telefon aktive edilmiş durumdaydı.

Yılın ikinci çeyreğini geride bırakmaya sayılı günler kala Android işletim sisteminin pazar payında büyüme kaydedeceğini yukarıda paylaştığımız rakamlardan görebiliyoruz. Ancak Android en dişli rakibi olan iOS'tan pay alamıyor. iOS ve Android'in savaşı kendilerini değil, diğer rakiplerini zayıflatıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.