Akıllı telefon kullanıcıları 'Karayolları'nı sevdi [İnfografik]

Akıllı telefon kullanıcıları 'Karayolları'nı sevdi [İnfografik]

Resmi kurumların uygulama dünyasına hızla entegre olduğunu ve buna son örneğin Karayolları Genel Müdürlüğü'nden geldiğini paylaşmıştık. Görünen o ki resmi kurumların uygulamaları kullanıcılar tarafından da seviliyor.

Yeni KGM uygulamasını geliştiren Mobilion Bilişim'den aldığımız bilgilere göre uygulama ilk 10 günde 100 binden fazla indirildiği yönünde. Şirketin paylaştığı bir infografikle paylaştığı bilgilere göre uygulama yayınlandıktan ilk gün sonra sadece 6 kişi tarafından indirilmiş. İkinci gündeyse uygulama indirilme sayısının inanılmaz rakamlara ulaştığını söyleyemeyiz. Ancak üçüncü günden itibaren indirilme sayısının katlayarak devam ettiğini görüyoruz.

Uygulamanın 10 gün gibi kısa bir sürede 100 bin kez indirilme sayısına ulaşması App Store'da birinci sıraya kadar yükselmesini sağlamış durumda. Uygulama neredeyse 10 gün boyunca en iyi ücretsiz uygulamalar kategorisinde birinci sırada yer aldı diyebiliriz. Uygulama şu anda aynı kategoride ikinci sırada yer alıyor. Uygulamanın kısa vadedeki hedefiyse 1 milyon kullanıcıya ulaşmak.

Resmi kurumların uygulamaları diğer kategorilerdeki uygulamalara göre kullanıcıların hayatına daha fazla kolaylık ve doğru bilgilendirme hizmeti getiriyor. Özellikle Türkiye'deki kullanıcılar bir eğlence uygulamasını birkaç kez kullandıktan sonra bırakabiliyor. Ancak İBB Trafik uygulamasında olduğu gibi resmi bilgilendirme servislerini aktif bir şekilde hemen hemen her gün kullanabiliyor. Bu yüzden resmi kurumların uygulamaları milyonlarca kez indirilmesini doğal karşılaşıyoruz.

Son olarak KGM uygulaması Android ve iOS işletim sistemleri için yayında olduğunu hatırlatmak istiyoruz.

Karayolları Genel Müdürlüğü uygulaması için hazırlanan infografiği aşağıda inceleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.