Apple Google Maps'e yol verme hazırlığında

Apple'ın uzun zamandan beri sıkıntıda olduğu konularda biri iPhone ve iPad'lerdeki haritanın Google Maps tarafından sağlanıyor olması. Apple üst yönetimi sık sık Google'ın Apple kullanıcılarından konum bilgisi çektiği dile getiriyor ve alternatif çözümler üzerinde kafa patlatıyordu. Sonunda şirketin bu yönde ilk adımı attığı ortaya çıktı.

Wall Street Journal'ın haberine göre Apple 2012 yılının sonlarına doğru yeni harita teknolojisinin iOS cihazlara getirecek ve Google Maps'ten kademeli olarak kurtulacak. Aslına bakılırsa Apple'ın satın aldığı harita teknolojileri üreten şirketler, Apple'a yeni harita yazılımı geliştirmek için yeterli.

Apple, harita teknolojisi üreten Placebase'i 2009 yılında satın almıştı. Şirketin aynı alandaki bir başka satın alması 2010 yılında gerçekleştirdi ve 3 boyutlu harita konusunda uzman olan Poly9 şirketi bünyeye katıldı. Harita teknolojileri alanından Apple'ın satın aldığı son şirket yine 3D harita konusunda uzman C3 Technologies olmuştu.

9to5Mac.com'un iddiasına göre Apple'ın geliştirici etkinliği olan WWDC 2012'de 3 boyutlu harita da tanıtılacak. Apple'ın özellikle bu konuda bazı geliştiricilerle fikir alışverişinde bulunmak istediği söyleniyor.

Apple'ın kendi haritasını iOS kullanıcılarına sunmasının altında yepyeni bir iş modelinin yattığını sanmıyoruz. Ancak iOS'taki haritalarda Google'ın tekelini kıracağı kesin. Bu da Apple ekosisteminin entegre gelir modeli içinde elbette çok kıymetli bbir yer edinecektir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.