6.5 milyon Linkedin şifresi çalındı

Kısa süre önce çeşitli teknoloji bloglarına düşen habere göre 6.5 milyon Linkedin kullanıcısı şifreleri bir Rus hacker forumunda yayınlanmış. Linkedin'in de resmi twitter hesabından doğruladığı güvenlik açığından elde edilen kullanıcıları bilgileri şifrelenmiş olarak sunulmuş.

Dagens IT isimli Norveççe yayın yapan bir teknoloji sitesine dayandırılan habere göre 300 bin kullanıcı şifresi şimdiye kadar çözümlenmiş. Ancak bilgilerin açıkça forumda paylaşıldığı düşünülürse, çözülen kullanıcı verisinin sürekli arttığını söyleyebiliriz. 

Toplamda 160 milyon, Türkiye'de ise 1 milyonun üzerinde üyesi olan popüler iş ağından çalınan 6.5 milyon kullanıcı verisi site üyelerinin yaklaşık %4'üne karşılık geliyor. Rus hackerların çaldıkları şifreleri çözümledikten sonra ne yapacakları tam olarak bilinmiyor ancak Linkedin çalınan hesapları tespit edip şifreleri sıfırlayabilirse yumuşak bir geçişle bu krizi atlatabilir.

Etkilenecek hesapları bir taraftan tespit etmeye çalışan Linkedin'in borsaya açık olan hisselerinin güvenlik krizinden etkilenip etkilenmeyeceğini merak ediyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.