Windows 8'li ilk tabletler haftaya görünecek

Windows 8'li ilk tabletler haftaya görünecek

Windows 8'in diğer bir tabirle Yeni Windows'un pazara girmesine aylar kaldı ama dokunmatik bir arayüzle gelen Windows8'li ilk tabletleri bir kaç gün içinde görebiliriz.

Bloomberg'e göre Asus, Acer ve Toshiba'a 5-9 Haziran tarihlerinde Çin'in Taipei şehrinde düzenlenecek olan Computex teknoloji fuarında beklenen haberi verecek.

Aslında Windows Phone konusunda çalışan Asus ve Acer'in Windows 8'li tabletlerin ilk üreticilerinden olması sürpriz değil. Ama Asus'un yayınladığı bir videoda Android ile Windows'a aynı su damlacığı içinde yer vermesi ilginç görünüyor.

Dün aktardığımız gibi Google'un Nexus 7 adlı yeni Androidli tabletinin Asus tarafından üretileceği bilgisi sızdı. Yukarıdaki videoyu da dikkate aldığımızda Asus'un her iki tarafa da yakın olduğunu ve belki çift platformlu bir tablet çıkaracağı akla geliyor. Microsoft ve Google'ın iki işletim sisteminin aynı cihaz üzerinde kullanımına izin vermeyeceğini düşünürsek Asus'un her iki işletim sisteminden de vazgeçmeyeceği (ayrı ayrı kullanacağı) kesin diyebiliriz.

Bloomberg'in verdiği bilgiler cihazlara dair teknik detayları da içeriyor. Buna göre Acer ve Toshiba'nın tabletleri Qualcomm'un ürünü olan ARM işlemcilerini kullanacak. Asus ise Intel ve ARM'li farklı cihazlar çıkacak. Asus'un Eee Pad Transformer'da olduğu gibi ayrılan klavyeli bir tablet üreteceği de gelen bilgiler arasında ki bu Windows 8'in tam da hedefine uygun bir kullanım şekli.

Bloomberg ayrıca Qualcomm'un Windows 8 çalıştıan Snapdragon işlemciyi de tanıtacağını da söylüyor bu da ABD'li şirketin mobil cihaz işlemci pazarındaki yeniliklere uyum sağlamak konusunda kararlı olduğunu gösteriyor.

Evercore 2015'te tablet pazarında yüzde 70'lik bir büyüme olacağını öngörüyor ve bazı araştırmalar önümüzdeki 3-4 yıl için iPad'in lider kalacağını gösteriyor. Ancak önümüzdeki yıllarda kullanıcıların farklı tercihler arasında karar vermek konusunda daha rahat olacağını görüyoruz. Özellikle Microsoft'un yeni bir yükseliş yakalayabilmesi tamamen Windows 8'in balarısına bağlı diyebiliriz.

Bu arada Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'ün Amerika ziyaretinde Windows 8 tabanlı bir tablet bilgisayarı denediğini hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.