Google'ın tableti Nexus 7 radara takıldı

Google'ın tableti Nexus 7 radara takıldı

Google, Motorola'yı satın aldığından bu yana en çok merak edilen teknolojik ürünlerden biri Google Tablet. Ne zaman çıkacağı henüz kesin olmayan tablet hakkında sızan bir bilgi nihayet beklenen bilgileri gün yüzüne çıkardı. Ama Asus markasıyla.

Yayınlanan bir performans testi sonucuna yansıyan Asus Nexus 7 adlı tablet adlı Google'ın tabletinin 7 inç ekran boyutuna sahip olduğuna işaret ediyor. Quad-Core Tegra 3 işlemci ve Android 4.1 (Jelly Bean) ile güçlendirilmiş tabletin ekran çözünürlüğü ise 768x1280 olarak görülüyor.

Tayvanlı üretici Asus'un hali hazırda piyasada olan Eee Pad Transformer adlı bir Androidli tableti bulunuyor. Ortaya çıkacak tabletin Asus'un çizgilerini taşıması da bu anlamda mantıklı görünüyor.

Elbette bu bilgiler Google veya Asus tarafından doğrulanmış değil ama Nexus 7'nin önümüzdeki ay piyasaya çıkacağı ve 200-250 dolar (370-462 TL) aralığında olacağı da konuşuluyor. Özellikle fiyat aralığının 200 dolar seviyesinde olması güçlü bir ihtimal çünkü ortada Google'ı atlayarak rekorlar kıran bir Kindle Touch var.

Kod adı "Nexus 7" olan tabletin performansı ortalama gibi görünüyor ama detaylı bir bilgi verilmediği de dikkat çekiyor. Yeni tabletin Majel kod adlı Siri rakibi ile yüklü geleceği de söylentiler arasında.

Her nasıl olursa olsun Google için önem taşıyan bu yeni cihaz Androidli tablet pazarında bazı dinamikleri belirleyebilir. Dahası Google'ın Motorola ile çıkaracağı tablet çin önemli bir deneyim olabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.